SUSPECT/Decizie ciudată în China: Șapte nave de croazieră sunt aduse în Wuhan pentru găzduirea medicilor și asistentelor

SUSPECT/Decizie ciudată în China: Șapte nave de croazieră sunt aduse în Wuhan pentru găzduirea medicilor și asistentelor

China aduce șapte nave de croazieră fluviale pentru găzduirea personalului medical adus în Wuhan, a anunțat presa de stat, citată de Reuters.

Măsura este luată deși aceste vase sunt în centrul atenției internaționale din cauza faptului că pot deveni focare de infecție, cum a fost cazul Diamond Princess din Japonia, la bordul căreia s-au consemnat peste 600 de cazuri cu coronavirus.

Decizia este cu atât mai ciudată cu cât infecțiile sunt foarte răspândite în rândul medicilor și asistentelor, potrivit ultimului bilanț oficial, publicat săptămâna trecută, 1.176 de angajați din sectorul sanitar fiind diagnosticați cu coronavirus.

Unii dintre ei au murit. Unul dintre ultimele cazuri de acest fel mediatizate este al tânărului medic, Peng Yinhua, mort joi în Wuhan la doar 29 de ani.

Prima navă dintre cele șapte, ”Balena Albastră”, a ajuns vineri în Wuhan, fiind relocată din Yichang, un oraș aflat în aval pe fluviul Yangtze. Cele șapte nave de croazieră au, în total, 1469 de paturi.

Zeci de mii de lucrători din sectorul sanitar au fost aduși în Hubei și în capitala provinciei, Wuhan, din toată China, pentru a ajuta la combaterea epidemiei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...