SUSPECT/E484K , o nouă variantă de coronavirus, rezistentă la vaccin, se răspândește în Japonia

SUSPECT/E484K , o nouă variantă de coronavirus, rezistentă la vaccin, se răspândește în Japonia

O nouă mutație a coronavirusului, denumită ”Eek” – E484K a fost descoperită la 10 din 14 persoane ce au fost testate pozitiv în Tokyo, Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital. Mutația reduce protecția vaccinurilor, fapt care îi îngrijorează pe oamenii de știință. Testele celor 10 pacienți au fost efectuate în luna martie, informează Reuters .

Dintre cei 36 de pacienți, 12 au suferit mutația, fără să călătorească în ultimul timp în străinătate și nici nu au raportat contactul cu persoane revenite recent din alte țări.

Potrivit Reuters, reprezentanți ai spitalului nu au făcut comentarii în acest sens.

În prezent, Japonia se confruntă cu un nou val al pandemie și o creștere accentuată a numărului de cazuri de COVID-19, chiar înainte de Jocurile Olimpice, programate pentru luna iulie a acestui an.

Experții în sănătate sunt deosebit de îngrijorați de răspândirea tulpinilor mutante, iar vaccinarea populației generale nu a început încă.

În Tokyo au fost raportate 446 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, un număr ingrijorător pentru japonezi, chiar dacă este mult mai redus față de recordul de 2.500, înregistrat în luna ianuarie. În Osaka, au fost raportate 666 de cazuri. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea în jurul acelei metropole occidentale a unei tulpini mutante despre care se știe că a apărut în Marea Britanie.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Trebuie să vedeți asta / Va fi doar o chestiune de timp până când flagelul va ajunge în Europa...

4 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

5 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină