SUSPECT/Martor în cazul Caracal: „La DIICOT mi-au arătat fotografia lui Dincă înainte ca Alexandra să fie răpită”

SUSPECT/Martor în cazul Caracal: „La DIICOT mi-au arătat fotografia lui Dincă înainte ca Alexandra să fie răpită”

SUSPECT/Martor în cazul Caracal: „La DIICOT mi-au arătat fotografia lui Dincă înainte ca Alexandra să fie răpită”. Șeful DIICOT, Bănilă, nu exclude ca Luiza să fie în viață: Știți că testele ADN nu sunt concludente.

Un bărbat care vindea telefoane vechi în Târgul de săptămână din Craiova a fost chemat la DIICOT cu două săptămâni înaintea izbucnirii scandalului de la Caracal şi întrebat cui a vândut un telefon Nokia. Omul a spus că nu-şi aminteşte şi atunci i s-a arătat o planşă cu mai multe fotografii. „În ziua descinderilor de la Caracal, au venit iar cu planşa aia, iar am spus că habar n-am, şi atunci mi-au zis să mă uit la ştiri şi o să înteleg mai multe”, dezvăluie  Adevărul.

Martorul audiat în dosarul „Caracal” a fost chemat la Serviciul Teritorial al DIICOT Craiova cu o jumătate de lună înaintea dispariţiei Alexandrei, fiind întrebat cui a vândut un telefon Nokia. Omul a spus că nu-şi aminteşte. Procurorii au insistat şi i-au spus că au certitudinea că acel telefon fusese folosit de el.

„Le-am spus că eu n-am avut niciodată Nokia, ci doar două telefoane Alkatel şi un telefon cu butoane mari, de nevăzători. Şi le-am spus că poate am băgat cartela în vreun telefon care era la vânzare, să le arăt clienţilor că funcţionează”, povesteşte bărbatul. Omului i s-a arătat atunci o planşă cu fotografiile mai multor bărbaţi. ”Erau vreo 6 - 8 fotografii, pe două rânduri, nu mai ştiu dacă erau 3 sau 4 pe rând. Le-am zis că nu recunosc pe nimeni!“, declară martorul.

După o săptămână, episodul s-a repetat, dar de data aceasta a fost chemat de poliţiştii din Craiova. „Iar mi-au arătat pozele alea, iar le-am spus că nu ştiu nimic”, afirmă bărbatul.

Martorul mai susţine că apoi, exact în ziua de 26 iulie, procurorii i-au mai arătat încă o dată fotografiile. „În ziua descinderilor de la Caracal, au venit iar cu planşa aia, iar am spus că habar n-am, şi atunci mi-au zis să mă uit la ştiri şi o să înteleg mai multe. Apoi, când m-am uitat la televizor şi am văzut cazul cu cele două fete dispărute, mi-am dat seama. Mi-au arătat fotografia lui Dincă înainte ca Alexandra să fie răpită”, declară martorul.

Acesta a mai spus că el crede că, în perioada decembrie - februarie, telefonul său a fost ascultat. „Nu mi-au confirmat procurorii că mi-au pus telefonul sub urmărire, dar eu aşa cred, pentru că au audiat multe persoane cu care eu vorbisem la telefon în perioada aia. Habar n-am de ce pentru că prima fată a dispărut abia în aprilie”, mai declară vânzătorul de telefoane.

DIICOT Craiova anchetează cazul dispariţiei Luizei Melencu din luna iunie. Procurorul de caz Liviu Vasilescu s-a deplasat personal la Caracal în ziua în care Alexandra a sunat la 112. Deşi a participat la toată operaţiunea de salvare, a arătat fotografia cu maşina suspectă pe care o avea în dosarul Luizei în noaptea de 25/26 iulie, după miezul nopţii.

Șeful DIICOT, Bănilă, nu exclude ca Luiza să fie în viață: Știți că testele ADN nu sunt concludente
 
Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, marți, că nu exclude nici varianta ca Luiza Melencu să fie în viață, deoarece ultimul raport al INML nu a putut oferi un rezultat cu privire la ADN-ul din oasele identificate în pădurea din Caracal.

„Nu excludem niciuna dintre variante. Știți foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (...) Sunt discuții ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculație la acest moment”, a declarat Felix Bănilă.

Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat DIICOT. Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei.

Sursa: Mediafax

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...