SUSPECT/Pentagonul, pregătit să adăpostească 1.000 de persoane care se întorc în SUA și ar putea intra în carantină din cauza virusului chinezesc

SUSPECT/Pentagonul, pregătit să adăpostească 1.000 de persoane care se întorc în SUA și ar putea intra în carantină din cauza virusului chinezesc

Ministrul apărării, Mark Esper, a aprobat o solicitare astfel încât armata americană să ofere adăpost pentru cel mult 1.000 de persoane, oameni care au călătorit în afara țării și ar putea fi nevoiți să intre în carantină pentru a preîntâmpina răspândirea coronavirusului, a anunțat sâmbătă Pentagonul.

Solicitarea de a pune la dispoziție câteva adăposturi care să poată găzdui cel puțin 250 de persoane până la 29 februarie a fost înaintată de ministerul sănătății. Până acum, SUA au raportat doar 8 cazuri de infectare cu virusul din China.

”La cerere, Departamentul de Apărare (DOD) va furniza doar adăpost, în timp ce depăartamentul Sănătate va fi responsabil de îngrijirea persoanelor, transport și securitatea celor evacuați. Personalul DOD nu va fi în contact direct cu cei evacuați, iar aceștia nu vor avea acces la nicio altă locație cu excepția adăpostului la care au fost repartizați. În conformitate cu regulile CDC (centru de Control și Prevenție a Bolilor), toate persoanele vor fi monitorizate pentru o perioadă de 14 zile”, se arată în declarația Pentagonului, potrivit CNN și Reuters.

În cazul depistării unor persoane infectate, acestea vor fi transportate la un spital civil local.

Boala, care se propagă din decembrie pornind din oraşul chinez Wuhan, a contaminat aproape 12.000 de persoane în China continentală, unde 259 de persoane au murit, conform unui bilanţ oficial de la 1 februarie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

3 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat

4 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

5 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...