Suspecta previziune a miliardarului rus Oleg Deripaska despre băncile americane

Suspecta previziune a miliardarului rus Oleg Deripaska despre băncile americane

Aproximativ 250 de bănci americane nu vor supraviețui crizei datoriilor care a început în Statele Unite, a declarat omul de afaceri rus Oleg Deripaska pe canalul său Telegram.

„Acum este deja clar că aproximativ 250 dintre băncile regionale americane cu siguranță nu vor supraviețui acestei crize. Mai mult, primul călcâi a murit deja”, a scris Deripaska.

„Drama a început deja. Iar drama cu datoria de la Trezorerie, a cărei rată a crescut, și angoasa de a ridica plafonul datoriei naționale a SUA în Congres este unul dintre preludii”, a spus el.

După prăbușirea mai multor bănci mari din SUA și Europa , dintre care cea mai notabilă a fost Swiss Credit Suisse , temerile au început să răsune în Occident cu privire la viitoarea criză. În același timp, deponenții continuă să retragă bani de la instituțiile de credit: în Statele Unite din februarie până pe 10 mai au fost retrase din conturi 529 de miliarde de dolari, iar în zona euro în februarie-martie – aproximativ 89 de miliarde de euro.

În același timp, rămâne incertitudinea în ceea ce privește perspectivele pentru datoria publică a SUA: secretarul Trezoreriei, Janet Yellen , a avertizat anterior că fără o decizie privind plafonul datoriei publice, guvernul nu va putea continua să își îndeplinească toate obligațiile, eventual până la 1 iunie.

„În general, desigur, a fost mișto să ascultăm ultimii 10-15 ani din poveștile analiștilor de tip american că încă vom vedea această „criză economică chineză” din cauza datoriilor regionale ascunse și a problemelor unui real supraîncălzit. piața imobiliară din China. Cu toate acestea, vom vedea toate acestea în lunile următoare pe pământ american”, a spus Deripaska.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…