Susţinătorii Brexit-ului nu mai pot alege decât între "renegare" sau "dezastru economic" (ministru francez)

Susţinătorii Brexit-ului nu mai pot alege decât între "renegare" sau "dezastru economic" (ministru francez)

Oficialii britanici care au susţinut Brexit-ul nu mai pot acum să aleagă decât între "renegarea" propriilor promisiuni, acceptând proiectul de acord negociat de premierul Theresa May, sau "dezastru economic", a declarat vineri ministrul francez al economiei şi finanţelor, Bruno Le Maire, informează AFP.

"Ce demonstrează Brexitul? Că a părăsi piaţa unică europeană are un preţ economic exorbitant", a afirmat ministrul francez într-un lung discurs critic împotriva susţinătorilor ieşirii Marii Britanii din UE, cu ocazia unei conferinţe la Bercy asupra reformării Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).

"Există politicieni mincinoşi şi iresponsabili care în Marea Britanie le-au explicat britanicilor că Brexitul se va solda cu un viitor luminos", a amintit Le Maire, înainte de a viza proiectul de acord negociat cu premierul Theresa May, proiect ce a provocat joi mai multe demisii din cadrul guvernului acesteia.

"Acum, responsabilii politici britanici care au pledat pentru Brexit pot alege (doar) între renegarea promisiunii lor politice absurde şi dezastru economic, al cărui primă victimă va fi poporul britanic", a spus Bruno Le Maire în timpul unei intervenţii cu ocazia unui colocviu asupra reformării OMC.

Proiectul de acord asupra Brexitului atârnă de un fir după rebeliunea din cadrul Partidului Conservator britanic şi un val de demisii care ar putea continua în guvernul condus de Theresa May. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”