Sute de persoane vaccinate la maratoanele de la Alba Iulia şi Aiud; majoritatea a optat pentru Johnson&Johnson

Sute de persoane vaccinate la maratoanele de la Alba Iulia şi Aiud; majoritatea a optat pentru Johnson&Johnson

Majoritatea persoanelor care s-au prezentat sâmbătă şi duminică la maratoanele de vaccinare de la Alba Iulia şi Aiud au optat pentru imunizarea cu vaccinul dezvoltat de Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Astfel, la maratonul desfăşurat la Muzeul Principia de la Alba Iulia s-au vaccinat în cele două zile un număr total de 466 de persoane, dintre care 182 sâmbătă şi 284 duminică, care au putut opta pentru Pfizer sau Johnson&Johnson.

Potrivit datelor transmise, duminică seara, de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, dintre cele 466 de persoane, 216 au fost vaccinate cu Pfizer, iar 250 cu Johnson&Johnson.

Toţi cei care s-au vaccinat, pe ritmurile muzicii clasice, la Muzeul Principia din Alba Iulia, au avut acces gratuit la Muzeul Naţional al Unirii.

La maratonul care a avut loc în municipiul Aiud, tot timp de două zile, din total celor 222 de persoane vaccinate, 140 l-au ales pe cel de la Johnson&Johnson, iar 82 au optat pentru Pfizer. Pentru fiecare aiudean vaccinat, municipalitatea intenţionează să planteze câte un copac, ţinta fiind de 10.000 până la toamnă.

Şi în municipiul Blaj a continuat seria de evenimente de tip "maraton de vaccinare", cu serul Pfizer. S-au imunizat, în total, 213 persoane din localităţile aparţinătoare ale municipiului - Tiur, Mănărade şi Petrisat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

4 Foarte interesante amănunte...

5 „Marea ofensivă rusă se va încheia până în aprilie și nu va avea succes”