Sute de sportive din SUA cer la Curtea Supremă protejarea dreptului lor la avort

Sute de sportive din SUA cer la Curtea Supremă protejarea dreptului lor la avort

Un grup de peste 500 de sportive, antrenori şi asociaţii sportive au solicitat Curţii Supreme din Statele Unite să protejeze dreptul la avort, transmite DPA.

Sportivele, cunoscute colectiv ca Athlete Amici, au semnat un apel formal în care argumentează că dreptul la întreruperea sarcinii este esenţial pentru tinerele care practică sportul pentru a-şi putea continua activitatea la acelaşi nivel ca bărbaţii.

Athlete Amici a cerut Curţii Supreme să respingă Legea propusă de statul Mississippi, care va interzice şi va sancţiona orice avort după 15 săptămâni de sarcină.

Printre semnatarele apelului se numără staruri ale sportului american, precum jucătoarea de fotbal Megan Rapinoe, baschetbalista Diana Taurasi şi înotătoarea Crissy Perham.

Perham, 51 ani, dublă campioană olimpică la Barcelona în 1992, a dezvăluit că a rămas gravidă în urmă cu 30 ani, pe când era la facultate şi a decis să facă avort: ''Îi pot număra pe degetele unei mâini pe cei cărora le-am spus de avortul meu. Până acum. Am făcut acea alegere pentru că era corect pentru mine şi viitorul meu, îmi susţin acea decizie''.

''În sfârşit vorbesc şi îmi împărtăşesc povestea mea pentru că nu ar trebui să existe un stigmat în jurul deciziilor personale privind sănătatea. Femeile ştiu ce este cel mai bine pentru corpul şi viaţa lor, iar anatomia noastră trebuie respectată'', a scris Perham în documentul către Curtea Supremă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Ofițeri ai Marinei americane, filmați în timp ce făceau sex cu prostituate

4 „Sunt pregătită sa fiu Crăciuniță pentru tine” / Larisa Drăgulescu o dă în porno și pe Instagram?

5 Aroganță maximă / Fugarul Dragoș Săvulescu și-a comandat copil la o mamă-surogat