SUV-urile fabricate în România fac carieră în Europa

SUV-urile fabricate în România fac carieră în Europa

Construită în România, Dacia Duster a fost în primele șase luni ale acestui an al treilea cel mai vândut model SUV din Europa, din clasa sa, fiind totodată cel mai cumpărat SUV de către persoanele fizice.

Duster se vinde bine în Europa

Ford Puma, construit la Craiova, a reușit să țină aproape de Duster și a fost al cincilea cel mai vândut SUV, relevă datele analizate de profit.ro .

Cu mai puțin de un an înainte de a fi înlocuită de o nouă generație, Dacia Duster se află în Top 3 al celor mai vândute SUV-uri de clasă B din Europa, continuând să atragă atenția clienților europeni. Dacia a anunțat că a vândut în prima jumătate de an un total de 111.900 de unități la nivel global, cea mai mare parte a acestora fiind vândută în Europa.

În Europa, potrivit Data Force și Jato Dynamics, volumul înmatriculat de Duster a depășit 87.000 de unități, fiind astfel al treilea cel mai vândut SUV de clasă B, după VW T-Roc și Toyota Yaris Cross, ca urmare a unui avans de 18 procente. Mai mult decât atât, conform datelor Renault Group, Duster s-a vândut în 137.600 de unități, sub ambele branduri, Dacia și Renault, în cele șase luni, în creștere cu aproape 10%.

Cel de-al doilea SUV produs în România, Ford Puma, a reușit să totalizeze 77.400 de unități, după o creștere de numai 5%, care i-a asigurat însă modelului de la Craiova locul cinci între cele mai vândute SUV-uri subcompacte.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat