Tabloul ''Rondul de noapte'' de Rembrandt, scos din ramă în vederea restaurării

Tabloul ''Rondul de noapte'' de Rembrandt, scos din ramă în vederea restaurării

Tabloul de mari dimensiuni ''Rondul de noapte'', de Rembrandt, aflat în colecţia Rijksmuseum din Amsterdam, a fost scos miercuri din ramă pentru prima dată din 1975, ca parte dintr-un proiect de restaurare cu o durată de mai mulţi ani, informează Reuters.

Finalizată în 1642, pictura, care măsoară 3.8 metri x 4.5 metri şi cântăreşte 337 de kilograme, îl înfăţişează pe căpitanul unei miliţii orăşeneşti din Amsterdam care le ordonă oamenilor săi să acţioneze.


''Pentru prima dată în aproape 50 de ani, 'Rondul de noapte' este cu faţa în jos'', a precizat directorul Rijksmuseum, Taco Dibbits, pentru publicaţia Nederlands Dagblad.

''Este uimitor cât de mare este'', a mai spus el.

Pe o perioadă de trei luni, ''Rondul de noapte'' va fi instalat într-o nouă ramă din aluminiu, care va înlătura o parte din deformarea pânzei.

Restaurarea va fi realizată în spatele unor pereţi din sticlă aflaţi în galeria unde pictura este expusă de obicei, ''Galeria de onoare'', care găzduieşte lucrări ale unor pictori olandezi din secolul al XVII-lea, perioadă supranumită Epoca de Aur.

Ca parte din proiectul de restaurare, pictura a fost fotografiată recent în scopul realizării unei versiuni digitale la rezoluţie înaltă - cea mai detaliată fotografie realizată vreodată a unei opere de artă, potrivit muzeului. Imaginea este disponibilă publicului pe site-ul Rijksmuseum.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e