Tăcerea care-l uimește pe CTP în cazul Anastasiu: „Este una dintre cele mai rele surprize pe care le-am avut vreodată”

Tăcerea care-l uimește pe CTP în cazul Anastasiu: „Este una dintre cele mai rele surprize pe care le-am avut vreodată”

Gazetarul Cristian Popescu susține că „tăcerea premierului Bolojan”, în cazul vicepremierului Dragoș Anastasiu este una dintre „cele mai rele surprize” pe care le-a avut vreodată.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu. FOTO: Inquam Photos / Bogdan Buda

Gazetarul Cristian Tudor Popescu. FOTO: Inquam Photos / Bogdan Buda

„Tăcerea care dărâmă. Cu fiecare oră pe care acest Anaftasiu o mai petrece în guvernul Bolojan-Dan, scade abrupt înțelegerea cetățenilor, câtă este, pentru reforma dureroasă. Tăcerea premierului Bolojan față de cazul șpăgarului-denunțător Anaftasiu este una dintre cele mai rele surprize pe care le-am avut vreodată”, a scris CTP, într-o postare pe pagina sa de FB.

Vicepremierul Dragoș Anastasiu a anunțat sâmbătă, 26 iulie, într-o postare pe Facebook, că a cerut DNA să-i dea o copie a „presupusului denunț” din dosarul funcționarei ANAF, subliniind că nu a făcut un denunț, ci doar a „dat declarații”.

„În scopul clarificării în spațiul public a calității mele de martor în dosarul privind faptele de corupție ale unor funcționari din ANAF, am trimis astăzi la DNA o solicitare scrisă prin care am cerut o copie a presupusului denunț pe care l-aș fi făcut. Reiterez faptul că eu nu am semnat și depus un denunț, ci am dat declarații cu privire la faptele care au avut loc”, a transmis Dragoș Anastasiu sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook.

Tot sâmbătă, DNA a venit cu noi precizări în cazul vicepremierului Dragoș Anastasiu. Acesta ar fi dobândit calitatea de martor - denunțător în februarie 2018, în calitate de reprezentant al firmei Eurolines.

„La data de 02 februarie 2018, cei doi reprezentanți ai societății SC Touring Eurolines SA s-au prezentat, din proprie inițiativă, fără apărător, la sediul DNA cu un denunț deja redactat pe numele unuia dintre ei. Aceștia au fost audiați în aceeași zi de procurorul de caz, atribuindu-li-se calitatea de martori denunțători.

Calitatea de martor denunțător este strâns legată de informațiile utile aduse la cunoștința organului de urmărire penală, în orice formă (denunț/declarație de martor), înainte ca acesta să fi fost sesizat. Detaliile cuprinzătoare oferite de cei doi au fost valorificate și au condus la trimiterea în judecată și, ulterior, la condamnarea inculpatei Burlacu Angela Georgeta, ambii fiind considerați de procurorul de caz martori denunțători, beneficiind de prevederile legale aplicabile în această situație, respectiv art. 290 alin. 3 din Codul Penal și art. 292 alin. 2 din Codul Penal.

Este regretabil că, prin felul în care unii actori publici interpretează eronat dispozițiile legale se aruncă o urmă de dubiu asupra unei hotărâri judecătorești definitive ce beneficiază de autoritate de lucru judecat.

În această dezbatere publică, în care DNA a fost solicitată de mass-media să se pronunțe asupra unui dosar pe care l-a instrumentat și care a fost confirmat definitiv de către instanța de judecată, interesul nostru instituțional ține exclusiv de o prezentare corectă a faptelor și a temeiurilor juridice. Respingem atragerea DNA în discuții politice de orice natură”, a transmis DNA.

În presă au apărut relatări că Dragoş Anastasiu, în calitate de om de afaceri, a fost martor în dosarul de corupţie al fostei inspectoare ANAF Angela Burlacu, şi ar fi recunoscut că a semnat un contract fictiv prin care s-au mascat plăţi de mită către funcţionara ANAF.

Anastasiu a transmis vineri că în dosarul de corupţie privind funcţionari ai ANAF nu a avut „niciun fel de avantaj juridic" , ci a fost doar martor, subliniind că a acceptat funcţia pe care o deţine în prezent şi pentru că nu vrea ca "alţi antreprenori români să mai fie subiectul unui astfel de abuz de putere din partea unor angajaţi ai statului".

În presă au apărut relatări că Dragoş Anastasiu, în calitate de om de afaceri, a fost martor în dosarul de corupţie al fostei inspectoare ANAF Angela Burlacu, şi ar fi recunoscut că a semnat un contract fictiv prin care s-au mascat plăţi de mită către funcţionara ANAF.

Anastasiu a transmis vineri că în dosarul de corupţie privind funcţionari ai ANAF nu a avut "niciun fel de avantaj juridic" , ci a fost doar martor, subliniind că a acceptat funcţia pe care o deţine în prezent şi pentru că nu vrea ca "alţi antreprenori români să mai fie subiectul unui astfel de abuz de putere din partea unor angajaţi ai statului".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Voyager 2 a atins hotarul realității? / Amănunte care dau fiori

2 Amănunte de îți stă mintea-n loc în scandalul Anastasiu

3 Știați că, lunar, Primăria București plătește trei milioane de euro către Constanda pentru Parcul Bordei?

4 Un articol care chiar merită citit! / Cazul Anastasiu: Sfidare și minciuni în loc de transparență

5 Litoralul manelist alungă turiștii cu muzica dată la maxim în boxe: „Capitala țărănelii și a manelelor”