Taci, fă, sluga dracului! Carmen Dan îl acuză pe președintele Iohannis că îndeamnă la „anarhie“ și spune că ea va face tot ce îi stă în putere ca să mențină ordinea publică

Taci, fă, sluga dracului! Carmen Dan îl acuză pe președintele Iohannis că îndeamnă la „anarhie“ și spune că ea va face tot ce îi stă în putere ca să mențină ordinea publică

Taci, fă, aluga dracului! Carmen Dan îl acuză pe președintele Iohannis că îndeamnă la „anarhie“ și spune că ea va face tot ce îi stă în putere ca să mențină ordinea publică.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis, într-o intervenție telefonică la România TV, că îndeamnă la „violență“ și la „anarhie“, făcând astfel un joc periculos, având în vedere contextul european și a ținut să dea asigurări că ea va face tot ce îi stă în putere pentru a menține ordinea publică. Carmen Dan a făcut aceste declarații în contextul în care vorbea despre atitudinea președintelui în privința remanierilor.

Ea a fost întrebată dacă are așteptări în legătură cu întâlnirea de marți cu președintele Klaus Iohannis, la CSAT.

„Este evident că pe domnul președinte Iohannis nu-l pot convinge argumentele raționale, nu avem foarte mari așteptări. Am mai avut întâlniri în cadrul CSAT în care poziția dânsului nu a fost deloc o poziție constructivă. Nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile în perioada următoare. Așteptăm cu toții decizia Curții Constituționale, pentru că, din punctul nostru de vedere, este singura modalitate prin care putem debloca lucrurile”, a afirmat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a vorbit și despre situația în care CCR dă rapid un verdict la sesizarea Guvernului privind conflictul juridic de natură constituțională cu președintele, dar Klaus Iohannis nu se grăbește să pună în aplicare decizia Curții. Aici, Carmen Dan a adus în discuție apărarea ordinii publice de către ministerul pe care îl conduce.

„Practic, este o situația în care cred că trebuie să admitem cu toții că președintele sfidează pur și simplu recomandările și nu ține cont de argumentele nimănui. (…) În plan intern, ne-am obișnuit deja cu apelurile președintelui la proteste, la violență, la anarhie și dacă acest joc pe care continuă să-l facă acum… eu cred că este un joc mult mai periculos având în vedere contextul politic european. Este evident pentru toată lumea că președintele este în campanie electorală și că își încalcă grav atributul constituțional de mediator. Ce pot să vă asigur este că în calitate de ministru de Interne voi face tot ce îmi stă în putere, evident în limitele legale, pentru a menține ordinea publică și securitatea tuturor cetățenilor, indiferent de funcțiile pe care le ocupă aceștia sau de culoarea politică“, a afirmat Carmen Dan.

Declarațiile sale vin în contextul în care în Franța au avut loc proteste extrem de violente, iar forțele de ordine au făcut un număr record de arestări.

Pe de altă parte, ea a spus că PSD nu vrea să recurgă la suspendarea din funcție a președintelui, pentru că „ar arunca România în haos“.

Carmen Dan a susținut că social-democrații nu au emoții în legătură cu moțiunea de cenzură anunțată de opoziție. „Nu ne va deturna de la obiectivul pe care ni l-am propus această moțiune de cenzură“, a subliniat ea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu refuzul președintelui Klaus Iohannis de a formaliza revocarea din funcție a miniștrilor demisionari Lucian Șova și Paul Stănescu și înlocuirea lor cu Mircea Drăghici (Transporturi) și Olguța Vasilescu (Dezvoltare), așa cum a decis PSD.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava