Taiwan: O nouă vizită a unui oficial american cu rang înalt

Un înalt responsabil american va merge în Taiwan pentru a fi prezent la o ceremonie în memoria fostului preşedinte Lee Teng-hui, a doua vizită a unui oficial cu rang înalt din partea Statelor Unite care riscă să provoace furia Chinei, relatează miercuri AFP.

Subsecretarul de stat pentru creştere economică, energie şi mediu, Keith Krach, urmează să participe la această ceremonie sâmbătă, a anunţat miercuri diplomaţia americană.

"Statele Unite aduc un omagiu fostului preşedinte Lee continuând legăturile noastre puternice cu Taiwanul şi democraţia sa vibrantă, prin intermediul valorilor economice şi politice împărtăşite", a adăugat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Această călătorie intervine la mai puţin de o lună după vizita secretarului american al sănătăţii, Alex Azar, pe insulă pentru a sublinia marele succes al Taiwanului în gestionarea pandemiei de COVID-19, salutat la nivel internaţional.

China, care consideră Taiwanul una din provinciile sale, a avertizat atunci Washingtonul.

"În problemele privind interesele fundamentale ale Chinei, unele persoane din Statele Unite nu ar trebui să îşi facă iluzii şi să se joace cu focul", a acuzat diplomaţia de la Beijing, reamintind opoziţia ţării sale faţă de orice contact oficial între Washington şi Taipei "sub orice pretext ar fi".

Alex Azar este oficialul american cu cel mai înalt rang care s-a deplasat în Taiwan din 1979, anul în care Statele Unite au întrerupt relaţiile lor diplomatice cu insula.

De, asemenea, el a vizitat mormântul preşedintelui Lee, decedat la sfârşitul lui iulie, lăudând rolul acestuia în tranziţia democratică din anii 1990.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă