Taiwanul este vulnerabil la un atac aerian din partea Chinei, conform documentelor scurse de la Pentagon

Taiwanul este vulnerabil la un atac aerian din partea Chinei, conform documentelor scurse de la Pentagon

Taiwanul este extrem de vulnerabil la un potenţial atac aerian din partea Chinei, care ar fi, de asemenea, mai greu de detectat pentru serviciile de informaţii americane din cauza noilor tactici ale Beijingului, conform documentelor scurse de la Pentagon, a informat sâmbătă Washington Post, transmite AFP.

China a organizat recent manevre militare. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Oficialii americani se tem că apărarea aeriană a Taiwanului nu va putea „detecta cu acurateţe lansările de rachete" şi nu va putea să le răspundă eficient şi rapid, conform acestor documente confidenţiale a căror autenticitate nu a putut fi verificată în mod independent de AFP, scrie Agerpres.

Puţin peste jumătate din forţele aeriene din Taiwan ar putea fi utilizabile în luptă , iar mutarea unora din aceste avioane în adăposturi ar putea dura o săptămână, spune Washington Post, pe baza acestor surse.

Ele fac parte dintr-o serie de documente secrete americane lansate pe internet , o scurgere de informaţii care pune Washingtonul într-o situaţie jenantă. Un tânăr militar în vârstă de 21 de ani, suspectat că se află în spatele incidentului, a fost inculpat vineri.

Potrivit documentelor citate de Washington Post, noile tactici desfăşurate de Beijing, cum ar fi utilizarea navelor civile pentru exerciţii militare, au „erodat" capacitatea serviciilor de informaţii americane de a detecta un atac asupra Taiwanului înainte ca acesta să aibă loc. De asemenea, ei pun la îndoială eficienţa exerciţiilor militare ale Taiwanului în pregătirea pentru un atac real.

Tensiunile din jurul Taiwanului, insulă autonomă despre care Beijingul pretinde că este una din provinciile sale, au crescut în ultimele săptămâni. Armata chineză a organizat recent exerciţii militare de amploare după o întâlnire între preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen şi a treia persoană ca importanţă în conducerea statului american, Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu