Taiwanul se confruntă cu un „expansionism autoritar” din partea Chinei, afirmă lidera de la Taipei

Taiwanul se confruntă cu un „expansionism autoritar” din partea Chinei, afirmă lidera de la Taipei

Taiwanul se confruntă cu un „expansionism autoritar” din partea Chinei, a acuzat sâmbătă preşedinta Tsai Ing-wen în prima zi a exerciţiilor militare ale Beijingului în strâmtoarea Taiwan, transmite AFP.

FOTO: EPA-EFE

„În ultimii ani, ne-am confruntat cu un expansionism autoritar continuu”, a declarat Tsai, adăugând că Taiwanul va „continua să colaboreze cu Statele Unite şi cu alte ţări (...) pentru a apăra valorile libertăţii şi democraţiei”.

Lidera de la Taipei a afirmat că poporul taiwanez iubeşte democraţia şi caută pacea, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Opt nave de război şi 42 de avioane de vânătoare chineze au fost detectate sâmbătă de Ministerul Apărării de la Taipei în jurul insulei, în prima zi a manevrelor militare ale Beijingului în Strâmtoarea Taiwan. Douăzeci şi nouă de avioane au trecut linia mediană care separă China de Taiwan, a precizat ministerul, care a denunţat „acţiuni iraţionale”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

2 De citit...

3 Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022

4 S-a elucidat misterul tinerei moarte din Mamaia Nord. Este DJ Lalla, în vârstă de 34 de ani

5 Judecătorii și-au mărit ieri salariile, retroactiv. Statul va fi pus să plătească și dobânzi penalizatoare