Tânărul internat la Spitalul Universitar Bucureşti cu arsură şi politraumă va fi transferat luni la Spitalul AKH din Viena

Tânărul internat la Spitalul Universitar Bucureşti cu arsură şi politraumă va fi transferat luni la Spitalul AKH din Viena

Pacientul de 20 de ani internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) cu arsură peste 50% din suprafaţa corpului, dar şi politraumă va fi transferat în cursul dimineţii de luni, în Austria, la Spitalul AKH din Viena, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS).

Ministerul Sănătăţii precizează că, încă de sâmbătă, orele 23,00, la mai puţin de 5 ore de la primirea informaţiei despre acest caz, conducerea MS a aprobat transferul pacientului, fără piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific.

MS menţionează că un astfel de transfer se realizează numai cu aprobarea spitalului primitor, care transmite acordul după mai multe verificări. Cele două unităţi sanitare unde au fost transmise actele medicale în vederea transferului au dat acordul pentru realizarea acestuia în cursul zilei de luni. MS a colaborat permanent cu DSU şi SUUB.

De asemenea, MS menţionează că, în tot acest timp, a existat loc pentru tratarea unui pacient cu arsură gravă, la fel ca acest caz, la Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi Bucureşti.

"Nu au existat probleme sau întârzieri legate de birocraţie sau traducerea documentelor. Unitatea medicală din Bruxelles, acolo unde familia pacientului a solicitat transferul, a dorit ca imagistica să verifice diagnosticul. Ambele unităţi medicale, atât cea din Bruxelles, cât şi cea din Viena, acolo unde au fost transmise actele medicale, au dat acordul pentru transferul pacientului în dimineaţa zilei de mâine. S-a ales unitatea din Viena unde acest transfer va fi realizat mâine dimineaţă, în jurul orelor 7, cu mijloacele de transport ale Departamentului pentru situaţii de urgenţă, conform legislaţiei şi competenţelor", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul MS.

Imediat după preluarea mandatului, una dintre primele întâlniri stabilite de către echipa MS a fost cea cu Asociaţia Colectiv condusă de Eugen Iancu, în urma căreia s-a înfiinţat un grup de lucru pentru elaborarea legislaţiei privind pacientul cu arsuri grave, arată comunicatul.

Potrivit acestuia, MS va intensifica întâlnirile grupului de lucru. De asemenea, au existat o serie de întâlniri pe această temă cu specialişti în domeniu, ca de exemplu prof. dr. Dan Enescu sau dr. Ileana Boiangiu sau cu managerul Spitalului de Urgenţă pentru Chirurgie Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.

"Întreaga problematică a pacientului cu arsuri grave este o prioritate a actualei echipe. În grupul de lucru invităm toţi reprezentanţii asociaţiilor care au expertiză în acest domeniu", a mai spus Nelu Tătaru.

Tânărul de 20 de ani a fost internat vineri dimineaţă la Spitalul Universitar din Bucureşti după ce s-a electrocutat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...