Tanchiştii ucraineni pregătiți în Spania, gata pentru folosirea tancurilor Leopard

Tanchiştii ucraineni pregătiți în Spania, gata pentru folosirea tancurilor Leopard

Zeci de soldaţi ucraineni au încheiat luni în Spania un program de instruire ce a durat patru săptămâni, pentru folosirea tancurilor germane Leopard 2A4. Spania va oferi șase bucăți din acest tip de tancuri, Ucrainei.

Tancurile Leopard 2 FOTO EPA-EFE

Un grup de 40 de tanchişti şi 15 mecanici au desfăşurat programul de instruire la o bază militară din apropierea oraşului Zaragoza. „A fost un program intens”, iar militarii ucraineni vor reveni acasă „cu cunoştinţe foarte acceptabile” pentru utilizarea tancurilor Leopard, a declarat un căpitan spaniol jurnaliştilor, cărora li s-a permis luni prima dată accesul în poligonul militar unde s-a desfăşurat pregătirea militarilor ucraineni, scrie Agepres.

Deşi tancurile sunt foarte diferite (de cele de concepţie sovietică folosite de armata ucraineană - n.red), multe sisteme se aseamănă şi asta face lucrurile să fie mult mai uşoare. Şi împreună cu motivaţia personalului şi dorinţa lor de a învăţa, noi îi vedem foarte pregătiţi să revină pe câmpul de luptă”, a mai spus instructorul militar spaniol.

În cadrul „coaliţiei tancurilor” cerută de Ucraina aliaţilor săi occidentali pentru a o ajuta în războiul cu Rusia, Spania a anunţat că va oferi şase tancuri Leopard 2A4, cu posibilitatea de a le suplimenta la zece unităţi, precizând însă că mai întâi toate acestea necesită reparaţii. Au mai promis Ucrainei tancuri Leopard, printre care şi modelul mai modern Leopard 2A6, Germania, Polonia şi Portugalia, angajamentele acestor trei ţări însumând 48 de tancuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA