Țară de CĂCAT! Marțea Neagră, în fruntea Justiției

Țară de CĂCAT! Marțea Neagră, în fruntea Justiției

Deputatul PSD Florin Iordache (57), propus de PSD la functia de ministru al justitiei, s-a remarcat ca politician prin initiative legislative menite sa slabeasca justitia. Numele sau este asociat cu episodul ¬Martea Neagra¬ din 2013, cand USL a incercat sa promoveze amnistia si sa modifice legislatia penala in beneficiul celor anchetati de procurori. Dupa revocarea lui Valeriu Zgonea in iunie 2016 si pana la alegerea lui Liviu Dragnea, a ocupat functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputatilor, calificarea de baza este cea de inginer iar facultatea de drept a absolvit-o in 2002.

Studii si specializari

1985: Univ. Craiova - Fac. de Mecanica - inginer
2002: Univ. Craiova - Fac. de Drept - jurist
2004: Institutul National de Administratie - cursuri postuniversitare;
2004: Institutul National de Administratie - masterat
2006: Univ. "Nicolae Titulescu", Bucuresti, masterat
2006: Colegiul National de Aparare, cursuri postuniversitare;
2007: doctorat, "Relatii economice internationale"
2008: Institutul Diplomatic Roman - cursuri postuniversitare

Activitate profesionala

1985 - 1989: inginer Fabrica de Mobila Caracal
1989 - 1996: ing. sef - Director SAFAR S.F.6 Caracal
1996 - 2000: viceprimar - Primaria Caracal
2000 - 2004: deputat
2004 - 2008: deputat

Functii, activitati intr-un partid politic

1996 - 2000: Partidul Socialist - presedinte Organizatia judeteana Olt
2000 - prezent: PDSR/PSD - vicepresedinte Organizatia judeteana Olt (sursa: site-ul Camerei Deputatilor)

HotNews.ro a scris in decembrie 2013 ca Florin Iordache a facut parte din grupul restrans de parlamentari PSD care au planuit sa modifice peste noapte legi esentiale din justitie, episod cunoscut sub numele de ¬Martea Neagra¬. USL a incercat sa promoveze in urma cu patru ani legea amnistiei si modificari la Codul Penal care urmau sa acorde super-imunitate demnitarilor si baronilor locali. USL a schimbat definitia "conflictului de interese", a scos parlamentarii si presedintele din randul Functionarilor publici si a micsorat termenul de prescriptie speciala.

In calitate de deputat PSD, Florin Iordache s-a remarcat prin mai multe proiecte de legi menite sa slabeasca justitia. De pilda, Iordache a propus, in 2013, modificarea legii 51/1991, prin care procurorii nu mai pot utiliza in dosarele de coruptie interceptarile realizate pe mandate de siguranta nationala. Beneficiarii unei asemenea modificari sunt inculpatii din dosarele de coruptie care contin interceptari pe mandat de siguranta nationala. Iordache a depus la Comisia Juridica de la Senat urmatorul amendament: "Art.129 - (1) Datele si informatiile de interes pentru securitatea nationala, rezultate din activitatile autorizate, daca indica pregatirea sau savarsirea unei fapte prevazute de legea penala, sunt retinute in scris si transmise organelor de urmarire penala, potrivit Codului de procedura penala, cu propunerea de declasificare, dupa caz, totala sau in extras, potrivit legii, a incheierii si a mandatului prevazute la art.125. Convorbirile sau comunicarile interceptate se ataseaza procesului-verbal prevazut in art.61 din Codul de procedura penala numai in masura in care acestea au vizatinfractiuni contra securitatii nationale prevazute de Codul penal si de legi speciale". Contactat de Gandul, deputatul Florin Iordache nu a dorit sa explice motivele pentru care a propus acest amendament. ¬Daca l-am propus, l-am propus. De ce sa iti explic tie? Nu am ce sa iti explic¬, a declarat deputatatul PSD.

Florin Iordache se numara printre initiatorii legii care le asigura avocatilor superimunitate. Atat Iordache cat si ceilalti initiatiori sunt, majoritatea, avocati parlamentari. Legea a fost adoptata de Parlament in octombrie 2016. Vezi aici detalii

In octombrie 2015, Iordache, pe atunci vicepresedinte al Camerei Deputatilor, a fost audiat in calitate de martor in dosarul in care fostul presedinte al Camerei de Cormert, Mihail Vlasov, este acuzat ca i-a cerut unui deputat sa-i sustina interesele. Sotia lui Florin Iordache este Magdalena Iordache, fost judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. A facut parte din completul care l-a achitat pe fostul premier Adrian Nastase in dosarul Matusa Tamara.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Românca ucisă de rechin în Egipt lipsea de două zile din hotelul de 5 stele în care era cazată

2 Totul se petrece în sectorul românesc al Mării Negre / Priviți, americanii și NATO stau cu ochii pe ruși ca pe butelie

3 Un propagandist al Kremlinului se plânge că rușilor li se scuipă în cafea, când frecventează restaurantele din Europa

4 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au început să facă diferența pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei

5 Șeful armatei SUA / În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul