Țara în care este reglementat prin lege la ce oră nu mai au voie afară copiii

Țara în care este reglementat prin lege la ce oră nu mai au voie afară copiii

Copiii sub vârsta de 14 ani trebuie să fie acasă la o anumită oră, iar vârsta de la care pot merge singuri cu bicicleta este strict reglementată.

Viena - arhiva foto

Austria este țara care, de câțiva ani, a reglementat o serie de activități pe care copiii le pot face singuri, transmite Ziarul Românesc.

Astfel, copiii au voie să rămână afară doar până la ora 23:00 în toată Austria până la împlinirea vârstei de 14 ani. Copiii între 14 și 16 ani trebuie să fie acasă până la ora 1.00 dimineața. Acest timp a fost reglementat în toată țara la începutul anului 2019 prin Legea privind protecția tinerilor.

Companiile de transport precum Wiener Linien, Grazer Linien și Linz AG au decis că cei care nu au împlinit șase ani nu au voie să folosească facilitățile și vehiculele fără să fie însoțiți de un adult.

Conform aceleiași surse, de la 1 aprilie 2019, copiii, dacă au peste opt ani, au voie să circule singuri cu trotinete, atâta timp cât nu sunt electrice sau motorizate.

Copiii cu vârsta sub 12 ani au voie să circule pe drumurile publice din Austria numai sub supravegherea unei persoane însoțitoare, care trebuie să aibă cel puțin 16 ani. De asemenea, trebuie să poarte o cască de ciclism până la vârsta de 12 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…