Tarcea (ÎCCJ): Am primit pe email proiectele privind amnistia și grațierea; ni se cere o părere până pe 23 ianuarie

Tarcea (ÎCCJ): Am primit pe email proiectele privind amnistia și grațierea; ni se cere o părere până pe 23 ianuarie

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că a fost anunțată, în jurul prânzului, că la Curtea Supremă au ajuns, prin email, proiectele de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, despre care li se cere un punct de vedere până pe data de 23 ianuarie.

'În drum spre Consiliul Superior al Magistraturii am primit un telefon de la birou, mi s-a spus faptul că prin email am primit proiectele de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea și modificarea Codului de Procedură Penală și că ni se cer puncte de vedere până pe data de 23 ianuarie. Sunt convinsă că vom discuta astăzi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii acest aspect pentru că, după cum cunoașteți, în procedura de aprobare a oricărui act normativ care interesează justiția este necesar și avizul Consiliului Superior al Magistraturii", a precizat Cristina Tarcea, la intrarea în sediul CSM.

În legătură cu amnistia și grațierea, Cristina Tarcea a spus că acestea 'sunt instituții care sunt prevăzute de legislația penală', dar a afirmat că proiectele de lege nu trebuie aprobate fără o prealabilă consultare.

'Amnistia și grațierea sunt instituții care sunt prevăzute de legislația penală, dar asemenea proiecte de lege nu trebuie aprobate fără o prealabilă consultare a tuturor circumstanțelor. Nu am apucat să lecturez conținutul ordonanțelor de urgență pentru că abia le-am primit pe email. Trebuie analizat totul cu atenție pentru că grațierea nu îți produce efecte doar asupra condamnărilor cu executare, trebuie analizate toate aceste aspecte. Am prins niște decrete, pe vremuri, de grațiere. Ele vizau fapte minore", a mai precizat Cristina Tarcea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro