Tarcea (ÎCCJ): Am primit pe email proiectele privind amnistia și grațierea; ni se cere o părere până pe 23 ianuarie

Tarcea (ÎCCJ): Am primit pe email proiectele privind amnistia și grațierea; ni se cere o părere până pe 23 ianuarie

Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că a fost anunțată, în jurul prânzului, că la Curtea Supremă au ajuns, prin email, proiectele de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea, despre care li se cere un punct de vedere până pe data de 23 ianuarie.

'În drum spre Consiliul Superior al Magistraturii am primit un telefon de la birou, mi s-a spus faptul că prin email am primit proiectele de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea și modificarea Codului de Procedură Penală și că ni se cer puncte de vedere până pe data de 23 ianuarie. Sunt convinsă că vom discuta astăzi în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii acest aspect pentru că, după cum cunoașteți, în procedura de aprobare a oricărui act normativ care interesează justiția este necesar și avizul Consiliului Superior al Magistraturii", a precizat Cristina Tarcea, la intrarea în sediul CSM.

În legătură cu amnistia și grațierea, Cristina Tarcea a spus că acestea 'sunt instituții care sunt prevăzute de legislația penală', dar a afirmat că proiectele de lege nu trebuie aprobate fără o prealabilă consultare.

'Amnistia și grațierea sunt instituții care sunt prevăzute de legislația penală, dar asemenea proiecte de lege nu trebuie aprobate fără o prealabilă consultare a tuturor circumstanțelor. Nu am apucat să lecturez conținutul ordonanțelor de urgență pentru că abia le-am primit pe email. Trebuie analizat totul cu atenție pentru că grațierea nu îți produce efecte doar asupra condamnărilor cu executare, trebuie analizate toate aceste aspecte. Am prins niște decrete, pe vremuri, de grațiere. Ele vizau fapte minore", a mai precizat Cristina Tarcea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

3 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează