Tarcea (ÎCCJ): Cuantumul pragului - relativ mic, dacă CCR a avut în vedere grad redus de pericol social

Tarcea (ÎCCJ): Cuantumul pragului - relativ mic, dacă CCR a avut în vedere grad redus de pericol social

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat luni că în acest moment "sunt premature" discuțiile privind pragul pentru abuzul în serviciu, fără a exista motivarea Curții Constituționale, însă a arătat că, "în cazul în care CCR a avut în vedere un grad redus de pericol social al faptei, pragul trebuie să aibă un cuantum relativ mic".

"Este foarte greu de spus acest lucru, cu atât mai mult cu cât nu a apărut încă motivarea deciziei CCR, pentru că atâta timp cât doar chestiunea pragului a făcut obiectul ei de analiză probabil vor exista anumite detalii privind acest aspect al pragului. Și atunci, în funcție de asta, cred că se poate discuta. Cred că acum sunt premature discuțiile cu privire la nivelul pragului, pentru că, dacă CCR a avut în vedere un grad redus de pericol social al faptei, sigur pragul trebuie să aibă un cuantum relativ mic. Dacă a avut în vedere alte aspecte, cuantumul poate diferi față de ceea ce a avut în vedere CCR", a afirmat Cristina Tarcea, la ieșirea de la CSM.

Cu privire la stabilirea unui prag prin OUG, președintele ÎCCJ a spus că se justifică la momentul la care există o urgență.

"Ordonanța de urgență a Guvernului se justifică întotdeauna când există o urgență. Prin urmare, dacă instituția abuzului în serviciu, astfel cum a fost conturată de CCR, nu poate fi pusă în aplicare de instanță decât în urma unei modificări legislative, și din punctul meu de vedere condiția urgenței ar putea fi îndeplinită", a precizat Cristina Tarcea.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

4 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

5 București, duminică seara...