Tarcea: Bilele folosite la tragerea la sorţi, cumpărate din Franţa şi rătăcite pe un aeroport din Germania

Tarcea: Bilele folosite la tragerea la sorţi, cumpărate din Franţa şi rătăcite pe un aeroport din Germania

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat joi că bilele folosite pentru tragerea la sorţi a noilor completuri de cinci judecători au avut o "epopee frumoasă", fiind cumpărate din Franţa de la o firmă găsită pe Internet şi "rătăcite" pe un aeroport din Germania.

Pe 5 decembrie, CSM a stabilit ca extragerea la sorţi a noilor completuri de 5 să fie efectuată de îndată, prin folosirea unor bile în care să fie introduse numele tuturor judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia CSM a fost pusă în aplicare de Instanţa supremă după o săptămână, iar Cristina Tarcea a explicat că au existat probleme în a găsi acele bile.

"Ca orice epopee frumoasă, şi povestea bilelor este interesantă. Iniţial, am decis să recurgem la serviciile furnizorilor români, numai că, din păcate, ceea ce am găsit nu era corespunzător condiţiilor stabilite prin hotărârea CSM şi a Colegiului de conducere. Deja am văzut că au apărut prin presă mici fragmente de informaţii. Am apelat prima dată la Loteria Română, care ne-au spus că sunt cu mult mai tehnologizaţi decât bilele noastre şi că singurele bile pe care le au sunt vreo şase sau opt din tragerile anterioare, dar care toate erau numerotate. Am apelat la Federaţia Română de Fotbal, dar nici acolo nu au găsit un număr suficient de bile, erau numerotate şi acelea şi, dacă îmi aduc eu bine aminte, erau şi de culori diferite. După care am apelat, noroc cu tehnologia avansată, la Internet. Am găsit o societate pe Internet, care a găsit aceste bile în Franţa. Ele au plecat din Franţa luni, numai că s-au rătăcit pe un aeroport din Germania, în Leipzig, motiv pentru care bilele au sosit abia ieri. Eram la Consiliul Superior al Magistraturii, doamna prim-magistrat asistent mi-a dat un mesaj: 'Ura, avem bile!' Cam asta e istoria bilelor", a spus Tarcea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desemnat joi, prin tragere la sorţi, componenţa noilor completuri de cinci judecători, valabile pentru anul 2018.

Tragerea la sorţi a fost efectuată de preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, în şedinţă publică, numele judecătorilor fiind introduse în bile.

Potrivit deciziei CSM, au fost trase la sorţi trei completuri în materie penală şi trei completuri în materie civilă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?