Tarcea: Nu am fost în casele de protocol ale SRI

Tarcea: Nu am fost în casele de protocol ale SRI

Preşedintele Instanţei supreme, Cristina Tarcea, a negat joi că ar fi fost în casele de protocol ale SRI şi a precizat că nu a avut decât relaţii pur instituţionale cu SRI sau Parchetul General.

"Parcurgând presa de aseară, dintr-o publicaţie de o anumită orientare politică am aflat faptul că tocmai am primit mită de la Guvernul PSD o casă de protocol, iar de la o altă publicaţie, de altă orientare politică, am aflat faptul că sunt o obişnuită a caselor de protocol de la SRI. Se pare că a fi calomniat face parte din fişa postului de preşedinte al Înaltei Curţi. Tot ceea ce pot să vă spun este că nu mi-a trecut prin cap, nu-mi trece prin cap să mă mut într-o casă de protocol şi nici să fac vizite în case de protocol. Fie ele şi ale SRI. Toate relaţiile au fost pur instituţionale. Nu (am fost în casele de protocol ale SRI, n.r.). Am spus că am dezvoltat doar relaţii interinstituţionale cu Parchetul, cu SRI-ul, cu toate instituţiile", a declarat Tarcea, joi, la sediul CSM.

Ea a adăugat că a ridicat la CSM problema protocoalelor încheiate în Justiţie cu Serviciul Român de Informaţii şi că urmează ca în scurt timp procedura să fie finalizată.

"Aşa cum cunoaşteţi, pe 22 martie, am ridicat în CSM problema protocoalelor încheiate, în general, în Justiţie cu Serviciul Român de Informaţii, a caselor conspirative şi a SIPA. La scurt timp după aceea, s-a făcut o adresă prin care s-au solicitat avizele pentru ca aceste protocoale să fie transmise către CSM şi protocolul încheiat de Înalta Curte a fost transmis către CSM, iar la 12 aprilie am solicitat şi SRI, şi Parchetului General acordul pentru desecretizare. Pentru că un asemenea acord nu venise până la data de 25 mai, am revenit cu adrese, de data asta publice, către ambele instituţii, iar săptămâna trecută am primit o notă prin care ni se cere acordul pentru desecretizare. Probabil că este faza finală a desecretizării şi în momentul în care procedura va fi finalizată, protocolul va apărea pe site", a mai spus Tarcea. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale