Tăriceanu: Am primit de la Parchet solicitarea de a pune la dispoziție scrisoarea lui Motoc privind achiziția de corvete

Tăriceanu: Am primit de la Parchet solicitarea de a pune la dispoziție scrisoarea lui Motoc privind achiziția de corvete

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că a primit de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție adresa referitoare la corespondența fostului ministru al Apărării Mihnea Motoc pe tema achiziției de corvete multifuncționale.

"Având în vedere că această scrisoare a fost adresată și Camerei Deputaților și Camera Deputaților a hotărât înaintarea ei către Biroul permanent reunit al Parlamentului, am discutat cu colegii mei și le-am spus că, din punctul meu de vedere, nu ar fi necesară o dezbatere în Bpr. Putem da, fiecare dintre cele două Camere, curs acestei solicitări și mă voi consulta cu domnul Dragnea să vedem cum procedam, dacă rămâne pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Birou permanent sau dăm curs fiecare Cameră în parte", a precizat Tăriceanu, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului.

Luni, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a cerut, printr-o adresă, Biroului permanent al Senatului să pună la dispoziție corespondența MApN sub semnătura fostului ministru Mihnea Motoc privind obținerea aprobării prealabile a achizițiilor în cadrul programului strategic "Corvetă multifuncțională".

"În vederea soluționării dosarului penal (...), vă rugăm să ne transmiteți corespondența Ministerului Apărării Naționale, sub semnătura ministrului Apărării Mihnea Ioan Motoc, prin intermediul Secretariatului General al MApN, privind obținerea aprobării prealabile a achizițiilor în cadrul programului strategic de înzestrare 'Corvetă multifuncțională'", se arată în adresa Parchetului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante