Tăriceanu: Arhiva SIPA ar trebui distrusă

Tăriceanu: Arhiva SIPA ar trebui distrusă

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că arhiva SIPA ar trebui distrusă, pentru a nu mai exista niciun fel de "instrument de șantaj" la adresa unor judecători și procurori aflați în activitate.

"Această arhivă SIPA pur și simplu ar trebui, în opinia mea, distrusă, astfel ca să nu mai existe niciun fel de instrument de șantaj la adresa celor care probabil încă mai sunt în zona judecător/procuror. Probabil că unii dintre ei au ieșit la pensie de când e arhiva, nu știm, dar ceilalți, care sunt încă în serviciu activ, să nu planeze asupra lor această amenințare, pentru că nu mi se pare normal ca elementele de viață privată să poată să fie folosite împotriva lor, astfel încât judecata lor să fie distorsionată de temerea dezvăluirilor", a afirmat Tăriceanu la B1TV.

El a subliniat că elementele din viața privată a celor care lucrează în justiție incluse în documentele arhivei SIPA pot fi folosite pentru "șantaj".

"Din ce a apărut în spațiul public despre arhiva SIPA, ce aflăm? Că în dosarele celor care lucrează în justiție, deci, judecători, probabil și procurori, în loc ca serviciul respectiv să se ocupe de partea de protecție a lor în ceea ce privește tentativele de corupție, legăturile nesănătoase între judecători, procurori și cei care erau acuzați sau condamnați, aflăm că se strângeau informatii inclusiv despre viața lor privată, elemente care sigur că pot să fie oricând folosite pentru un frumos șantaj. Nu ar fi o originalitate nici în România. Și eu cred că, din acest motiv, ar fi normal ca această arhivă să nu fie predată, să ne trezim peste nu știu câtă vreme că iarăși e spartă, e folosită sau nu știu ce", se arată în transcriptul emisiunii tv postat miercuri de Tăriceanu pe Facebook.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…