Tăriceanu: Dacă vorbim de criterii de integritate, am văzut că președintele nu a avut nicio reținere să candideze la prezidențiale

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că, în momentul de față, nu știe ca în partidul său să fie persoane cu probleme penale și care să figureze pe listele electorale, dar a admis că poate să fie cineva într-o anchetă penală, însă a subliniat că fiecare persoană se bucură de prezumția de nevinovăție.

"Nu știu ce înseamnă probleme penale. Sigur că poate să fie cineva într-o anchetă penală, chiar penală, dar fiecare persoană, așa e într-un stat de drept, se bucură de prezumția de nevinovăție. Dacă vorbim de criterii de integritate, și am văzut că de acest lucru vorbește și președintele (Iohannis—n.r.), am văzut că președintele nu a avut niciun fel de reținere, în condițiile în care era într-un proces cu ANI, să candideze la alegerile prezidențiale. Toți cei care l-au votat, probabil, i-au acordat prezumția de nevinovăție pe care avem și noi dreptul să o acordăm colegilor noștri până la proba contrarie", a comentat Tăriceanu, după ședința comisiei de fuziune.

Întrebat dacă va candida la alegerile din decembrie, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns ironic: "Să văd dacă mă susțin colegii. Mă gândesc. Dacă n-am susținerea lor atunci... (...) Mă mai gândesc până depunem listele. Mi-e teamă să vă răspund acum".

AGERPRES/(A — autor: Sorin Peneș, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

3 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

4 Asta e de pușcărie! A explodat prima bombă cu ceas lăsată de PSD! Comisia Europeană a decis că ajutorul de sta…

5 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet