Tăriceanu: Dacă vorbim de criterii de integritate, am văzut că președintele nu a avut nicio reținere să candideze la prezidențiale

Tăriceanu: Dacă vorbim de criterii de integritate, am văzut că președintele nu a avut nicio reținere să candideze la prezidențiale

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că, în momentul de față, nu știe ca în partidul său să fie persoane cu probleme penale și care să figureze pe listele electorale, dar a admis că poate să fie cineva într-o anchetă penală, însă a subliniat că fiecare persoană se bucură de prezumția de nevinovăție.

"Nu știu ce înseamnă probleme penale. Sigur că poate să fie cineva într-o anchetă penală, chiar penală, dar fiecare persoană, așa e într-un stat de drept, se bucură de prezumția de nevinovăție. Dacă vorbim de criterii de integritate, și am văzut că de acest lucru vorbește și președintele (Iohannis—n.r.), am văzut că președintele nu a avut niciun fel de reținere, în condițiile în care era într-un proces cu ANI, să candideze la alegerile prezidențiale. Toți cei care l-au votat, probabil, i-au acordat prezumția de nevinovăție pe care avem și noi dreptul să o acordăm colegilor noștri până la proba contrarie", a comentat Tăriceanu, după ședința comisiei de fuziune.

Întrebat dacă va candida la alegerile din decembrie, Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns ironic: "Să văd dacă mă susțin colegii. Mă gândesc. Dacă n-am susținerea lor atunci... (...) Mă mai gândesc până depunem listele. Mi-e teamă să vă răspund acum".

AGERPRES/(A — autor: Sorin Peneș, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului

5 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu