Tăriceanu, despre cazul Oprea: O asemenea solicitare trebuie tratată, în mod normal, în timpul sesiunii

Tăriceanu, despre cazul Oprea: O asemenea solicitare trebuie tratată, în mod normal, în timpul sesiunii

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că solicitarea Justiției în cazul senatorului Gabriel Oprea, fost vicepremier, ar trebui discutată în timpul sesiunii parlamentare, însă se va consulta cu membrii conducerii Senatului referitor la convocarea unei ședințe a Biroului permanent.

"Am văzut numai comunicatul de presă. Am să fac o consultare cu colegii mei, membrii Biroului Permanent, să văd dacă au disponibilitatea de timp necesară pentru a convoca Biroul permanent și pentru a avea cvorumul de ședință și, după aceea, voi lua hotărârea. Suntem în vacanță parlamentară. După părerea mea, trebuie, în mod normal, tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare, dar voi face și o consultare cu colegii", a declarat Tăriceanu la Senat. 

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea , fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...