Tăriceanu, despre filmul privind votul împotriva cererii justiției în cazul Oprea: Nu o să contest ceea ce se vede

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a recunoscut, joi, că a votat împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, justificând în context acest gest prin faptul că, în ultima perioadă, acțiunile DNA sunt într-un "registru mai degrabă politic", "unul al justiției selective".

"Nu știu de unde au liberalii astfel de filmulețe (cu votul său în plenul Senatului în cazul Oprea — n.r.), că nu am auzit să aibă cameramani proprii să filmeze. Este prin amabilitatea unei televiziuni care era în sală și care face un gest lipsit de orice probitate profesională. Votul este secret, dar eu nu mă feresc. Și am să vă spun că, în ultima perioadă, acțiunile DNA le pun într-un registru care este mai degrabă politic. Este unul al justiției selective. Vedem cazuri ale unor parlamentari pentru care se cere fie începerea urmăririi penale, fie arestarea preventivă, acuzați de cauze minore, cum este cazul lui Oprea", a spus Tăriceanu, într-o emisiune la TVR1.

El a adăugat că se încearcă "fabricarea de dosare după dosare" unei anumite persoane și, în schimb, sunt foarte multe dosare peste care se pune praful.

"Eu nu pot să spun că sunt un simpatizant al domnului Oprea și acest lucru este bine cunoscut în spațiul public. Dar, în momentul în care văd că se încearcă fabricarea de dosare după dosare pentru o anumită persoană (...) Nu mai personalizăm, dar sunt foarte multe dosare, cum ar fi al camarilei fostului președinte Traian Băsescu, care stau în sertare și se pune praful pe ele și nu se întâmplă nimic de sunt cunoscute în spațiul public (...) îmi pun problema cât de multă încredere mai putem să avem în unele solicitări ale DNA", a arătat Tăriceanu.

În legătură cu votul său în cazul Oprea, președintele Senatului a menționat că nu o să conteste "ceea ce se vede".

"Nu o să contest ceea ce se vede, pentru că ar fi un gest de a mă ascunde nejustificat. Am explicat care este percepția pe care o am și eu, și cei care privesc cu anumită obiectivitate și luciditate la activitatea DNA. (...) E impropriu să stabilim dacă domnul Oprea a încălcat sau nu legea, asta o să stabilească justiția. Noi putem să ne facem o anumită percepție și imaginea se face prin anumite lucruri care sunt scoase din dosar și nu este în regulă", a adăugat Tăriceanu.

Liberalii au publicat pe Facebook un filmuleț cu momentul în care Călin Popescu Tăriceanu își exprima votul, în plenul Senatului, la solicitarea justiției în cazul Oprea.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

3 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări