Tăriceanu, despre Guvern: Am avut propriile semne de întrebare; era normal ca legea salarizării să fie promovată de Executiv

Tăriceanu, despre Guvern: Am avut propriile semne de întrebare; era normal ca legea salarizării să fie promovată de Executiv

Președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, că a avut semne de întrebare în ceea ce privește activitatea Guvernului, pentru că legea salarizării unitare a fost asumată la nivelul Parlamentului și era normal să fie promovată de Executiv, el menționând că s-ar putea să se procedeze la fel cu Fondul Suveran de Dezvoltare.

"Sigur, am avut și eu propriile mele semne de întrebare, de exemplu în momentul în care Legea salarizării unitare, care era un punct esențial al programului de guvernare comun, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi, la nivelul Parlamentului, ca inițiativă parlamentară. Sigur că, din punct de vedere procedural, politic, se poate și așa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guvernare să fie promovate de Guvern", a precizat Tăriceanu, la Parlament, întrebat dacă are nemulțumiri față de premierul Sorin Grindeanu și de activitatea Executivului.

El a spus că a aflat și faptul că s-ar dori ca Parlamentul să fie cel care își va asuma proiectul referitor la crearea Fondului Suveran de Dezvoltare.

"Aștept acum să vedem ce se va întâmpla, de exemplu, cu un alt punct din programul de guvernare: crearea Fondului Suveran de Dezvoltare, care, de asemenea, este o chestiune esențială pentru a ne pune în practică, prin programul de guvernare, obiectivele de dezvoltare economică ale României. Înțeleg că, așa am aflat, nu pot să confirm, nu am discutat cu primul-ministru, că, de asemenea, s-ar dori ca Parlamentul să fie cel care își asumă acest proiect. Putem să facem și aceste lucruri, dar trebuie până la urmă să înțelegem unde sunt și de ce sunt anumite rezerve la nivelul Guvernului", a susținut Tăriceanu.

El a spus că o să discute cu colegii săi din ALDE și o să îi întrebe dacă au și "motive de insatisfacție" legat de activitatea Guvernului. "Ceea ce mă interesează cel mai mult este ca angajamentele pe care ni le-am luat prin programul de guvernare să le ducem la îndeplinire și la timp. Deci, sunt două condiții: nu numai îndeplinirea lor, dar și respectarea calendarului la care ne-am angajat", a adăugat Călin Popescu-Tăriceanu.

Pe de altă parte, Tăriceanu a spus că relațiile din coaliție între PSD și ALDE sunt foarte bune. "Relația dintre noi, în pofida unor știri, speculații, este o relație care funcționează foarte bine, este solidă, ne coordonăm acțiunile politice și nu am niciun fel de comentariu negativ de făcut", a precizat Tăriceanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina