Tăriceanu, despre un referendum pentru monarhie: Putem să demarăm aceste discuții anul viitor

Tăriceanu, despre un referendum pentru monarhie: Putem să demarăm aceste discuții anul viitor

Seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca o monarhie constitutionala ar avea avantajul corectarii actualului sistem constitutional "hibrid, care are sadit in el germenii conflictului", prin prerogativele care ii sunt conferite presedintelui.

Tariceanu a sustinut ca in Romania "presedintele in loc sa fie arbitru prefera tot timpul sa devina un jucator" si din aceasta cauza "tot sistemul constitutional sufera".

Presedintele Senatului, care a precizat ca optiunea sa personala pentru monarhie este cunoscuta, a aratat ca "in ultima perioada simpatia pentru Casa Regala a crescut foarte mult" ca si "increderea romanilor in forma de guvernamant denumita monarhie constitutionala".

"Un astfel de subiect merita o dezbatere cat mai ampla la nivelul societatii", a aratat Tariceanu, iar pentru acest lucru "trebuie sa reunim acele forte care sunt favorabile si sa convingem cat mai multi dintre cetateni cu privire la utilitatea formei de guvernamant". Iar daca "subiectul devine de interes" "putem sa demaram aceste discutii anul viitor", a adaugat acesta.

Insa un astfel de referendum "trebuie decis cand exista ori o majoritate ori se creeaza un consens general", a mai spus Tariceanu.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?