Tăriceanu, despre votul pe legile Justiţiei: Unii trag cât pot ca să lungească acest proces

Tăriceanu, despre votul pe legile Justiţiei: Unii trag cât pot ca să lungească acest proces

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi, la Braşov, că a discutat cu colegii din Biroul Permanent al Senatului despre organizarea unei şedinţe de plen în care să fie votate legile Justiţiei, menţionând că "unii trag cât pot ca să lungească" procesul de adoptare a acestor acte normative.

"Vom planifica o şedinţă de plen pentru a încheia acest proces (...) unii trag cât pot ca să lungească acest proces, cu scopul evident de a împiedica transpunerea acestor proiecte în legi definitive şi aplicabile. Până acum ele au parcurs întregul proces legislativ şi de abia după ce vom încheia şi la Senat, camera decizională, vor mai exista şi alte proceduri, în speţă promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis, care are şi el dreptul să mai intervină în acest proces", a afirmat preşedintele Senatului.

Referitor la o eventuală contestare a acestor legi după ce vor fi votate, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că Parlamentul "rămâne în orice ţară democratică unica entitate legiuitoare".

"Există proceduri pe care trebuie să le parcurgem cum am făcut şi până acum şi fiecare intervenient în această procedură are la dispoziţie anumite posibilităţi să conteste. Pot să observ că există tentaţia din partea PNL, USR de a pune beţe în roate, dar nu este nimic nou, procedurile vor continua cu celelalte instituţii care au un rol în definitivarea lor, cum este CCR, care a făcut observaţiile deja", a punctat Tăriceanu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...