Tăriceanu: Gestul nemotivat de refuzare a propunerii de premier nu poate fi tradus decât ca un exces de putere al lui Iohannis

Tăriceanu: Gestul nemotivat de refuzare a propunerii de premier nu poate fi tradus decât ca un exces de putere al lui Iohannis

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că respingerea nemotivată a propunerii de premier reprezintă un exces de putere al președintelui Klaus Iohannis.

"Gestul nemotivat de refuz nu poate fi tradus decât ca un exces de putere care vrea să ni-l arate nouă, cetățenilor", a spus Tăriceanu, la Parlament.

El a afirmat că "lipsa oricărei motivații întărește bănuiala că președintele se angajează într-o luptă de putere".

Tăriceanu a susținut că la întrevederea pe care a avut-o la Cotroceni după anunțarea rezultatelor alegerilor, președintele Klaus Iohannis i-a transmis că va face tot ce îi stă în putere pentru a nu numi un premier PSD.

"Suntem puși în fața unei realități pe care nu ne-o dorim. Se dorește declanșarea unei crize politice majore, de aceea va trebui să stăm foarte bine să vedem ce decizie vom lua, pentru că nu dorim să introducem România într-o criză politică. Președintele forțează declanșarea unei crize politice", a susținut președintele Senatului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...