Tăriceanu: Guvernul de uniune naţională, o bazaconie

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, marţi seara, că ideea unui guvern de uniune naţională este o "bazaconie", el criticând, de asemenea, şi varianta unui guvern tehnocrat.

"Guvernul de uniune naţională, o altă bazaconie. Cred că sunt oameni care aruncă pe piaţă tot felul de soluţii, fără să aibă o minimă cultură politică. Un guvern de uniune naţională se constituie în momentul în care este o gravă criză, care poate să aibă o dimensiune de securitate naţională, de ameninţare a României ca ţară şi ca naţiune. Atunci spui: suntem în faţa unei situaţii excepţionale şi facem un guvern de uniune naţională, pentru că împărtăşim cu toţii aceeaşi idee, vrem ca România să fie apărată. Dar, în rest, astea nu sunt soluţii politice. De ce să fac guvern de uniune naţională? Facem o horă mare, aşa, în care, eventual, putem să ne certăm nu numai în Parlament, certăm în ghilimele, discutăm în contradictoriu, dar să o mai facem şi într-un guvern!", a spus Tăriceanu la Realitatea Plus.

Liderul ALDE a precizat că şi varianta unui guvern tehnocrat este una "proastă", susţinând că actualul guvern are o majoritate care l-a susţinut în Parlament şi trebuie să îşi respecte angajamentele luate.

"Eu întotdeauna am considerat că soluţia guvernelor tehnocrate sau cu premieri tehnocraţi este foarte proastă. Şi avem un exemplu recent, ne întoarcem în anul 2016, cu Cioloş prim-ministru tehnocrat. Ce a fost atunci, ştiţi foarte bine: o super catastrofă. În al doilea rând, cum să îl accept pe Maior premier? Nici cei de la PSD nu cred că au luat în calcul varianta asta. Cred că a aruncat cineva pe piaţă numele ăsta (...). Nici nu am discutat cu Ciolacu o astfel de formulă. Nu numai atât, cred că ar fi din partea noastră, dar şi din partea lor, o greşeală să revenim acum la putere. Este un guvern care are o majoritate pe care a obţinut-o în Parlament, a venit cu nişte angajamente pe care trebuie să le ducă mai departe", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

5 Scrisoare deschisă a unui diasporean către România

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing