Tăriceanu i-a întrerupt microfonul Ralucăi Turcan la dezbaterile privind ANRE; Turcan: Sunteți abuziv

Tăriceanu i-a întrerupt microfonul Ralucăi Turcan la dezbaterile privind ANRE; Turcan: Sunteți abuziv

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a condus miercuri ședința comună a Parlamentului, i-a întrerupt de mai multe ori microfonul liderului deputaților PNL, Raluca Turcan, în cadrul dezbaterilor privind numirea conducerii Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), pe motiv că folosește acest prilej pentru a face declarații politice.

 Călin Popescu-Tăriceanu i-a întrerupt microfonul Ralucăi Turcan în mai multe rânduri, dar durata fiecărei întreruperi a fost de doar câteva secunde.

"Parlamentarii PNL nu înțeleg de ce trebuie să mai dăm un vot în plen în cazul acesta. Era suficientă o decizie a CEx sau poate să semnați o declarație a Parlamentului prin care să vă asumați că adăugați și ANRE la butoniera politică a instituțiilor controlate de PSD", și-a început discursul Turcan, enumerând instituții "subordonate politic".

Tăriceanu a avertizat-o că va întrerupe microfonul.

"Permiteți-mi să explic votul PNL și nu vă ambiționați într-o chestie în afara regulamentului. (...) Voi spune votul PNL pentru că am dreptul să ... Domnule președinte ... jucăria ... Domnule președinte, sunteți abuziv! Voi sta aici până când vă reveniți. (...) Nu plec de aici. Este dreptul meu parlamentar. (...) PNL are 20% și avem acest drept. Nu plec de aici. Sunteți abuziv", a spus Turcan, în timp ce Tăriceanu încerca să întrerupă definitiv microfonul.

Cum se taie microfonul, întreba în acest timp președintele Senatului.

"Doamna Turcan, vă atrag atenția că aveți posibilitatea să vă exprimați aceste puncte de vedere, cu toată considerația vă spun, la declarații politice. (...) Vă rog să vă referiți la ordinea de zi. (...) Cred că aveți obligația să respectați Parlamentul și pe colegi. Nu confundați un proiect de hotărâre cu declarațiile politice", i-a transmis Tăriceanu liderului grupului deputaților PNL.

"Nu respect mai puțin decât dumneavoastră", a replicat Turcan.

Tăriceanu a avertizat-o din nou pe Turcan că, dacă nu se referă la proiectul de hotărâre privind numirea conducerii ANRE, îi va opri din nou microfonul.

"Evident, că doar altceva nu aveți de făcut. Nu aveți, că nu aveți alte preocupări — legile pe Justiție, controlul politic al instituțiilor", a adăugat Turcan.

Tăriceanu a continuat: "Doamna Turcan, dumneavoastră confundați Parlamentul cu o piață publică. Vă rog foarte mult, respectați regulamentul! Altfel sunt nevoit să cer chestorilor să facă ordine în sală".

"PNL este împotriva acestor numiri. De ce? Pentru că, pe de o parte, o transformați într-o marionetă politică, iar pe de altă parte încercați să vă găsiți un instrument în lupta dumneavoastră de identificare a unor dușmani imaginari. ANRE nu este vinovat de creșterea prețurilor, pentru că nu a crescut ANRE acciza la combustibil. ANRE nu este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în domeniul economic, pentru că măsurile guvernamentale sunt asumate de PSD. PNL consideră că aceste numiri nu au legătură cu profesionalismul, nu au legătură cu un comportament parlamentar echilibrat și lipsit de abuz și în plus respingem cu fermitate acest asalt la adresa instituțiilor statului pe care doriți să vi le subordonați în mod direct", a completat Raluca Turcan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!