Tăriceanu invită PNL la o dezbatere asupra "autenticelor valori ale liberalismului"

Tăriceanu invită PNL la o dezbatere asupra "autenticelor valori ale liberalismului"

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a adresat luni o invitație Partidului Național Liberal pentru organizarea unei dezbateri asupra "autenticelor valori ale liberalismului astăzi".

"Eu am lansat invitația, cred că mass-media poate fi interesată de un astfel de subiect și, ținând cont de această propunere, de provocarea pe care o fac celor de la PNL, sper să se găsească cineva care să organizeze o astfel de dezbatere săptămâna aceasta", a declarat Tăriceanu, într-o conferință de presă.

El a adăugat că o astfel de discuție trebuie purtată "mai degrabă" în termeni politici și ideologici.

"Nu știu ce discuții am putea să avem cu PMP, care este un partid creat de Băsescu tocmai pentru a-și salva pielea. Băsescu, am văzut, a condus România din funcția de președinte zece ani și cred că ne-a arătat tot ce poate, situația actuală i se datorează, deci toate abuzurile și excesele la care asistăm astăzi din partea instituțiilor de forță pe care astăzi le condamnă sunt opera lui. Ce să mai discutăm cu domnul Băsescu?", a susținut Tăriceanu.

În context, el a spus că pe partea stângă a eșichierului politic lucrurile sunt clare, subliniind că sunt confuzii în zona de centru-dreapta.

"Eu cred că în partea stângă lucrurile sunt clare. Este un partid bine definit în zona social-democrată. Cred că există, poate, încă, pentru anumiți alegători o confuzie în zona de centru-dreapta, în zona liberală și cred că această dezbatere ar fi necesară în această zonă", a explicat copreședintele ALDE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro