Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tăriceanu: Nu am discutat cu Liviu Dragnea despre funcția de premier, nici de împărțirea portofoliilor

Co-președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre candidatul pentru funcția de premier care va fi propus după alegeri și nici de împărțirea portofoliilor

"Nu am discutat cu Liviu Dragnea nicio variantă (n.red. de premier) din motive probabil diferite. Fiecare avem o anumită tactică pe care am utilizat-o: ALDE a luat decizia duminică de a mă propune pe mine pentru funcția de prim-ministru. PSD e consecvent cu ceea ce a spus: 'nu vrem să nominalizăm din acest moment o persoană pentru premier'. Acest lucru nu înseamnă că după alegeri nu vom discuta această temă. Cel mai bine este să discutăm atunci când pozițiile noastre vor fi potențate de votul cetățenilor.(...) Nu știu dacă e bine să facem o discuție premergătoare pe aceste subiecte. Nu am discutat nici de primul-ministru, nici de împărțirea portofoliilor, pentru că în general lucrurile acestea transpiră. Dacă am fi făcut-o, vă garantez că ar fi transpirat. Pentru unii ar fi avut efect de mobilizare, pentru alții exact invers și de aceea am preferat să nu discutăm aceste subiecte", a spus Tăriceanu, miercuri, la Antena 3.

Tăriceanu a explicat că anunțul ALDE de a-l propune pe el ca premier reprezintă "o dovadă" a capacității de a-și îndeplini angajamentele.

"Electoratul nostru are anumite particularități față de electoratul PSD. Noi am socotit că experiența pe care colegii mei și cu mine o avem merită pusă în evidență ca o dovadă a seriozității și capacității de a ne îndeplini angajamentele pe care ni le luăm prin programul de guvernare. Pe de altă parte, la PSD mă uit și văd că lipsa acestui anunț (n.red. al propunerii de premier) nu a demobilizat în niciun fel electoratul PSD", a adăugat Tăriceanu.

El a precizat că ALDE își menține disponibilitatea de a colabora, la nivel de coaliție de guvernare, cu PSD.

"ALDE încearcă să transmită electoratului ideea că noi vom fi în următoarea guvernare o busolă care să arată drumul corect. Vrem să fim un factor de echilibru și, mai mult, vreau să încercăm prin mesajul nostru să colmatăm această fisură care se manifestă în societatea românească (...) Nu este în societatea românească astăzi cel mai util lucru o dispută pe ideea stânga-dreapta. Eu aș vrea să văd societatea românească unită, capabilă să susțină un proiect major — proiectul de țară pe care l-am intitulat 'România — a șaptea putere economică a Europei'. Asta vreau să fie contribuția noastră în viitoarea formulă de coaliție guvernamentală împreună cu PSD, o componentă pe care sper ca electoratul liberal să o aprecieze pentru că putem să avem împreună valori comune fundamentale — libertățile democratice", a mai spus Tărcieanu.

AGERPRES 

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

3 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

4 PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sun…

5 Mesajul PSD / ALDE / UDMR către poporul român: Da, vrem să furăm și ne doare-n cur de voi, sărăciilor!

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata