Tăriceanu: Nu e nevoie de convocarea conducerii Parlamentului în cazul AEP; demisia - un act unilateral

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că, în opinia sa, nu este nevoie de convocarea conducerii Parlamentului în cazul AEP, având în vedere că demisia Anei Maria Pătru reprezintă un act unilateral de voință.

În plus, acesta spune că parlamentarii se află în plină campanie electorală, astfel că ar fi foarte greu reunirea Parlamentului în cvorum, pentru a se alege un nou șef la AEP.

''Ca președinte al Senatului am discutat de ieri cu omologul meu de la Cameră, domnul Florin Iordache, am avut o discuție și cu președintele PSD pe acest subiect. Trebuie să recunosc că, în momentul de față, suntem în plină campanie electorală și nu este foarte ușor, (...) nu va fi posibilă reunirea Parlamentului în cvorum, în așa fel încât să putem proceda de urgență la alegerea unui nou președinte la AEP. (...) Nu e nevoie de o convocare a Birourilor permanente din punctul meu de vedere, întrucât demisia este un act de voință unilaterală, a fost înregistrată la Parlament, prin urmare AEP, acum, nu mai are președinte, dar cealaltă componentă a structurii de conducere funcționează", a explicat Tăriceanu.

El admite că arestarea preventivă a fostei șefe AEP ridică anumite semne de întrebare.

"Nu pot să nu recunosc că reținerea recentă a președintei AEP ne ridică anumite semne de întrebare în legătură cu posibilitatea unei desfășurări incorecte a unui segment din partea de alegeri. E o acțiune fără precedent în România și, având în vedere experiențele nu foarte plăcute pe care le-am trăit în acest an, începând cu alegerile locale, când am văzut intervenția unor instituții de forță menite să selecteze candidații, nelăsând posibilitatea cetățenilor să voteze așa cum consideră ei, în funcție de propria lor conștiință, sigur că aceste întrebări și îngrijorări le avem", a afirmat Tăriceanu.

În opinia acestuia, ''scoaterea din joc a președintelui AEP în plină campanie electorală ar ridica în orice țară niște semne de întrebare".

"Acum, având în vedere că nu am suspendat-o noi, Parlamentul, știm cine a arestat-o sigur că ne punem niște semne de întrebare: ce se întâmplă? Întotdeauna când vedem că sunt acuzații vechi de ani și ani de zile, dosare care stau și trenează prin dulapuri, prin sertare și sunt scoase în mijlocul campaniei, cum să nu ne punem întrebarea?", a arătat Tăriceanu.

Președintele Senatului a participat, joi, în calitate de lider ALDE, la o dezbatere privind revitalizarea sportului românesc.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există