Tăriceanu: Nu există nicio justificare medicală pentru prelungirea stării de alertă

Tăriceanu: Nu există nicio justificare medicală pentru prelungirea stării de alertă

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că nu există nicio justificare medicală pentru prelungirea stării de alertă, ci doar "interesul electoral şi de afaceri" al guvernanţilor.

"Cum era de aşteptat, domnul Iohannis i-a dat ordin premierului să prelungească starea de alertă! Cred că domnului Iohannis îi place la maximum să se joace de-a Dumnezeu! În spatele acestei decizii, nu există nicio justificare medicală, ci doar interesul electoral şi de afaceri al guvernanţilor. Este clar că vor să mai stoarcă nişte bani din contracte fără licitaţie, poate să-şi mai acopere din urme sau să-şi mai plaseze nişte nepoţi şi fini de-ai finilor în nişte funcţii grase. Cum să-i crezi că sunt de bună intenţie dacă nici acum nu ne spun câţi români au testat până acum sau de ce într-o zi fac 2.500 de teste şi în alta 10.000 de teste?! (...) Realitatea este că habar nu au ce să facă şi atunci o ţin cu interdicţiile", a scris Tăriceanu, miercuri, pe Facebook.

Liderul ALDE propune intervenţia autorităţilor acolo apar cazurile de COVID-19, impunerea stării de alertă la nivel local şi se pronunţă împotriva "blocării" ţării întregi.

"Tot pe teoria asta tâmpită au gonit bolnavii din spitale aşteptând bolnavii de COVID-19 care nu au mai venit! Sfatul meu pentru guvernanţi este să nici nu îndrăznească să vină cu asemenea gogomănie (prelungirea stării de alertă) în Parlament. În loc de asta să pună cap la cap un set de recomandări de bun simţ pentru populaţie, să transfere autoritatea de a supraveghea virusul către autorităţile locale, să hotărască un sistem de testare care să aibă sens şi care să arate dinamica reală a bolii şi să înceteze cu manipularea rezultatelor", a adăugat Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui ALDE, "Guvernul trebuie să revină la rolul lui: conducerea ţării, relansarea economică, crearea de locuri de muncă, mărirea pensiilor şi alocaţiilor conform legii, lupta cu efectele secetei, refacerea sistemului de irigaţii şi o mulţime de alte lucruri importante pe care le-au abandonat din dorinţa de a mulge electoral coronavirusul".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puţine restricţii şi a făcut un apel către parlamentari să voteze în acest sens. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...