Tăriceanu: O discuție pe ordonanța privind interceptările, o greșeală imensă; trebuie respinsă

Tăriceanu: O discuție pe ordonanța privind interceptările, o greșeală imensă; trebuie respinsă

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că o discuție în Parlament asupra ordonanței privind interceptările ar fi "o greșeală imensă", susținând că este neconstituțională și că trebuie respinsă.

"Ordonanța are un viciu de fond, este neconstituțională și prevederile constituționale sunt extrem de clare: nu se poate modifica prin OUG legislația referitoare la drepturile și libertățile fundamentale. Ar fi o greșeală imensă a Parlamentului dacă ar intra în discuție pe ordonanță. (...) Ordonanța trebuie respinsă, iar din conținutul ei putem să luăm acele texte pe care le considerăm oportune și să mergem mai departe cu o propunere legislativă care să reglementeze situația interceptărilor", a afirmat Tăriceanu, întrebat în legătură cu faptul că ordonanța a ajuns la Senat.

El a explicat că propunerea sa este crearea unei autorități naționale independente de interceptări sub autoritatea Parlamentului, care să aibă responsabilitatea tuturor interceptărilor, mai puțin cea de siguranță națională.

"Încă nu am discutat cu PSD. Regretul meu este că în acest moment, în care noi asistăm la un atentat la drepturile și libertățile individului, un partid ca PNL rămâne tăcut", a mai spus Tăriceanu.

Ordonanța de urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal a fost publicată, luni seară, în Monitorul Oficial. Ordonanța urmează să intre mai întâi în dezbaterea Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată, iar apoi la Camera Deputaților, care este for decizional.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?