Tăriceanu: Personal nu am credite, nu are legătură creșterea ROBOR cu încasarea dividendelor de la companiile de stat

Tăriceanu: Personal nu am credite, nu are legătură creșterea ROBOR cu încasarea dividendelor de la companiile de stat

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că el nu are credite în lei, în contextul în care a fost întrebat de legătura dintre creșterea indicelui ROBOR și faptul că Guvernul a încasat dividende de la companiile de stat.

 "Eu personal, ca persoană fizică, Slavă Domnului, nu am credite. Slavă Domnului pentru că orice credit e o presiune, ai o datorie pe care trebuie să o plătești, dar vă spun că în viața mea ca întreprinzător am avut foarte multe nopți de nesomn pentru că am gajat cu bunurile proprii ca întreprinzător creditele pe care le-a luat societatea mea și nu e simplu să știi că, dacă apare un accident, poți să rămâi fără casă, fără nimic și te trezești pornind de la zero. Empatizez cu cei care au credite și îi înțeleg foarte bine", a afirmat Tăriceanu, la Senat, întrebat dacă are credite în lei.

Legat de afirmațiile vehiculate în spațiul public conform cărora creșterea ROBOR survine deciziei Guvernului de solicita dividende companiilor de stat, Tăriceanu a negat existența unei legături între cele două chestiuni.

"Nu. Nu are nicio legătură chestiunea asta. (...) Am o experiență economică ce îmi dă dreptul să afirm fără niciun fel de ezitare că orice acționar, privat sau de stat, are dreptul să își încaseze dividendele. E un drept care nu poate să fie pus sub semnul întrebării. Dacă statul dorește să își încaseze dividendele și este criticat, atunci ar trebui să criticați și companiile private care fac același lucru. Dacă nu criticăm companiile private pentru că nu avem dreptul, logic, că e o logică strâmbă, atunci vă spun că aceeași logică strâmbă funcționează și în cazul statului. Statul are dreptul să își încaseze dividendele ca orice alt acționar", a explicat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...