Tăriceanu: Procurorii-șefi trebuie să fie numiți de CSM; îmi mențin acest punct de vedere

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că își menține punctul de vedere potrivit căruia procurorii-șefi trebuie să fie numiți de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) iar președintele să fie exclus din această procedură.

 "În proiectul de lege depus la Parlament, mecansimul de numire a procurorilor, așa cum a fost transmis de ministrul Justiției, prevedea ca numirile procurorului general, procurorului-șef DIICOT, procurorului-șef DNA și adjuncților acestora să fie făcute de Consiliul Superior al Magistraturii. Eu subscriu, îmi mențin acest punct de vedere și proiectele vor intra în dezbatere, vor exista argumente pro și contra și în final, prin vot, vor fi adoptate. Nu pot să vă spun care va fi soluția finală", a spus Tăriceanu la România TV.

El a adăugat că președintele României, trecut, actual și viitor, este un om politic "în carne și oase".

"Noi avem un element de raportare, care este experiența politică a ultimilor ani. Discutăm foarte mult despre independența Justiției. CSM a fost un campion al promovării acestei idei și nu numai, promovarea ideii și a realizării independenței Justiției. Dacă dumneavoastră vreți să îmi spuneți că președintele României, trecut, actual și viitor, provine din Congregația Maicilor Carmelite și este parașutat acolo, eu am să vă spun că lucrul ăsta nu îl cred. Este, evident, în carne și oase un om politic, cu interesele lui, cu aspirațiile, cu obiectivele personale, inclusiv cele electorale, prin urmare, el are nevoie să aibă cât mai multe instrumente de putere în mână, lucru care s-a dovedit și eu vreau să scoatem Justiția de sub influența factorului politic, care este în această secvență președintele", a afirmat Tăriceanu.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…