Tăriceanu propune analizarea în CSAT a suspiciunilor legate de faptul că Hexi Pharma ar fi avut legături cu SRI

Tăriceanu propune analizarea în CSAT a suspiciunilor legate de faptul că Hexi Pharma ar fi avut legături cu SRI

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că ar trebuie să fie analizate în CSAT și în Comisia de Supraveghere a SRI suspiciunile apărute în spațiul public legate de faptul că firma Hexi Pharma ar fi avut legături cu Serviciul Român de Informații.

''Eu, ca om politic, senator, ca președinte al Senatului mă simt obligat să atrag atenția că este nevoie, pentru a înlătura aceste suspiciuni, de o anchetă a Comisiei Parlamentare de Supraveghere a Serviciului și, eventual, acest subiect să fie, de asemenea, analizat în CSAT. Pentru că această criză a dezinfectanților nu este numai problema unei firme care, eventual este sau nu este cu legături în zone secrete, problema este mult mai gravă: este zdruncinarea și prăbușirea încrederii cetățenilor în sistemul public de sănătate. Aceasta este problema cea mai gravă'', a spus Tăriceanu, joi, la Antena 3.

Acesta a spus că ședința CSAT în care s-ar discuta acest subiect ar putea fi secretă, iar șefii serviciilor secrete sunt obligați să furnizeze informații președintelui și membrilor CSAT, după care trebuie să se ia măsuri, dacă informațiile se verifică.

Tăriceanu a subliniat că declarațiile sale legate de faptul că s-a încercat ascunderea activității acestei firme exprimă, de fapt, suspiciunile apărute în spațiul public.

''În spațiul public au apărut o serie de suspiciuni la care eu m-am referit, eu nu am spus că sunt suspiciunile mele personale, nu am făcut decât să arăt că sunt preocupat de aceste suspiciuni care au fost menționate în spațiul public de cel puțin doi jurnaliști. Apoi, a existat declarația Uniunii Naționale a Judecătorilor din România care cere CSM să verifice ce au făcut parchetele cu informările de la SRI, practic ducând la aceeași concluzie: că este o Cabală care încearcă să ascundă de fapt activitățile acestei firmei, Hexi Pharma. Nemaivorbind de faptul că SRI acuză utilizarea acestor dezinfectanți și comportamentul fraudulos al firmei și, în același timp, ei înșiși cumpărând acești dezinfectanți și utilizându-i în spitalele proprii, fiind în cunoștință de cauză, din câte se înțelege pe baza acestor informări, de neregulile, de practicile incorecte pe care le face această firmă'', a susținut președintele Senatului.

Acesta a adăugat că nu trebuie să se plece de la premisa că ''SRI este o instituție perfectă'', întrucât este ocupată de oameni și aceștia pot să facă greșeli. Totodată, el i-a recomandat președintelui Iohannis, care a declarat că SRI și-a făcut datoria în acest caz, să fie ''mult mai precaut'' în a acorda girul oricui, ''fără nicio verificare''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…