Tăriceanu, referitor la o moţiune de cenzură: Majoritatea PSD+ALDE are număr de voturi mult mai mare

Tăriceanu, referitor la o moţiune de cenzură: Majoritatea PSD+ALDE are număr de voturi mult mai mare

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, a declarat, duminică seara, că majoritatea parlamentară formată din PSD şi ALDE are un număr mult mai de voturi faţă de partidele din opoziţie, iar actuala coaliţia va rămâne la guvernare.

Întrebat dacă ar putea "pica" guvernul la o moţiune de cenzură, Tăriceanu a infirmat, arătând că partidele din opoziţie au număr insuficient de voturi pentru a trece o moţiune şi coaliţia este stabilă.

"Nu , absolut sigur (nu ar pica guvernul n.r.), fără niciun fel de ezitare vă spun lucrul acesta. (...) Ele votează şi acum împreună, dar nu au majoritate. Ca să treacă o moţiunea e o chestiune simplă, e cu număr de voturi. Majoritatea care este PSD plus ALDE are un număr de voturi mult mai mare decât tot ce strânge PNL, USR şi nu ştiu, PMP probabil, dacă mai există. (...) Lucrurile sunt simple, strângând vot cu vot nu le iese numărul, trebuie să le iasă jumătate plus unu ca să răstoarne guvernul, nu iese", a spus liderul ALDE la România TV.

Tăriceanu a susţinut că se încearcă "să se bage fitile" între PSD şi ALDE, însă diferenţele de opinie dintre cele două partide nu sunt motive pentru ruperea coaliţiei şi ele pot fi discutate şi armonizate la reuninile politice ale coaliţiei.

"Rămâne (coaliţia aflată la guvernare n.r.), vă spun fără niciun fel de ezitare, am văzut că în ultima vreme s-a încercat foarte mult să se bage fitile, zâzanie, între cele două partide ale coaliţiei", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai afirmat că se înţelege "foarte bine" cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, cu care a vorbit şi cu o zi în urmă.

"Da, foarte bine, am vorbit şi ieri cu el (cu Liviu Dragnea n.r. ) la telefon, ne consultăm. (...) dar nu suntem gemeni ca să facem totul identic. Putem să avem puncte de vedere diferite, dar avem structuri politice, reuniunile politice de coaliţie unde discutăm. (...) Le discutăm şi ne armonizăm punctele de vedre. (...) O să apară şi în viitor, poate, diferenţe de abordare în anumite chestiuni, dar nu înseamnă că lucrul ăsta este motiv de rupere a coaliţiei", a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă va rămâne în funcţie şi din ianuarie 2019, Tăriceanu a susţinut că este convins de acest lucru.

"Da, sunt convins de acest lucru, în pofida încercărilor pe care le-am văzut şi pe care şi eu le-am pus în aceeaşi cheie, de încercare a răsturnării guvernului prin diferite modalităţi, fie prin inducerea ideii că între partidele din coaliţie există neînţelegeri care ar duce obligatoriu la ruperea coaliţiei sau prin dezertări", a conchis Tăriceanu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”