Tăriceanu, revoltat de hotărârea BEC, îi transmite un mesaj Vioricăi Dăncilă: Când sapă groapa altuia, „orice om să-i fie frică”

Tăriceanu, revoltat de hotărârea BEC, îi transmite un mesaj Vioricăi Dăncilă: Când sapă groapa altuia, „orice om să-i fie frică”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este revoltat de hotărârea Biroului Electoral Central potrivit căreia ALDE și PRO România nu sunt partide parlamentare și îi transmite un mesaj Vioricăi Dăncilă: Când sapă groapa altuia, ”orice om să-i fie frică”.

„Biroul Electoral Central, în dispret față de lege și de realitatea politică, a decis că Mircea Diaconu, candidatul susținut de ALDE și de Pro România, nu are dreptul la reprezentanți în secțiile de votare. Iar fără reprezentanți, orice candidat important este lăsat fără minima protecție în fața tentației aranjamentelor de culise. Vorbim permanent de competiție onestă, de dreptul neîngrădit la vot, dar facem tot posibilul să «aranjăm» o procedură cât mai netransparentă și mai nedemocratică, una care să-i avantajeze pe «ai noștri» în detrimentul «altora»”, a scris Tăriceanu sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu îi transmite un mesaj fostei partenere de coaliție, Viorica Dăncilă:

„Înțeleg că Mircea vă suflă-n ceafă în sondaje, dar, doamna Dăncilă, atât de tare vă sperie candidatul nostru încât sunteți gata să transformați PSD la loc în FSN? Vreți să vă înlăturați competitorii prin orice mijloace, doar-doar veți prinde salvatorul turul doi? Am să vă spun doar atât, dumneavoastră și celorlalți complici la această mârșăvie electorală, că nu am altfel cum să-i spun: când sapă groapa altuia, «orice om să-i fie frică»! Nu de alta, dar s-ar putea să ajungă chiar el/ea în fundul acesteia.”

Biroul Electoral Central (BEC) a decis joi că ALDE și Pro România nu sunt partide politice parlamentare deoarece nu au grup propriu în cel puțin una dintre Camerele Parlamentului, ceea ce înseamnă că cele două formațiuni vor avea mai puțini reprezentanți în birourile electorale și în secțiile de votare, iar candidatul Mircea Diaconu se va afla pe ultimele poziții de pe buletinul de vot din primul tur al alegerile prezidențiale.

Președintele Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, contestarea hotărârii Biroului Electoral Central care a decis că ALDE nu este partid parlamentar. Nicolai a acuzat „o amplă acțiune de fraudare a alegerilor”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…