Tăriceanu: S-a convenit că majorarea salariilor se va face etapizat, astfel încât efortul să poată fi susținut de buget

Tăriceanu: S-a convenit că majorarea salariilor se va face etapizat, astfel încât efortul să poată fi susținut de buget

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că încă din legislatura trecută s-a stabilit ca majorarea salariilor în sistemul public, prin legea salarizării unitare, să se facă etapizat, dar a precizat că nu a avut o discuție cu ministrul Muncii pe această temă, pentru a vedea care sunt posibilitățile în prezent.

"Cred că în discuție ar fi trebuit o precizare pentru opinia publică: aceste majorări de salarii bănuiesc că nu vor fi făcute dintr-o dată, pentru că evident bugetul nu cred că poate să le susțină. Dar spun acest lucru cu o anumită rezervă, pentru că nu m-am consultat cu doamna ministru (al Muncii — n.r.). Bănuiesc că dânsa a discutat cu Ministerul de Finanțe pentru a vedea posibilitățile și știu că, inițial, când noi am discutat încă din legislatura trecută despre un proiect de lege de salarizare unică, am convenit că acest lucru se va face etapizat, în așa fel încât, evident, efortul să poată să fie susținut de buget", a spus Tăriceanu, întrebat de jurnaliști ce opinie are cu privire la o eventuală dublare a salariilor în sectorul bugetar.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat la România TV că de luni încep discuțiile cu sindicatele din ordine publică și sănătate despre legea salarizării unitare. Potrivit acesteia, veniturile până la pragul de 4.000 lei ar urma să se dubleze, iar cele care depășesc acest nivel să se majoreze cu 45%. "Până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creștere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creșteri, dar nu foarte mari", a afirmat ministrul Muncii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…