Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Tăriceanu: Se încearcă, din câte văd, agregarea unei majorități așa-numite de centru-dreapta

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat joi că, în prezent, se vorbește despre "agregarea unei majorități așa-numite de centru-dreapta", liberalii încercând, în opinia lui, să găsească o soluție pentru a ieși "din încurcătură" ca urmare a rezultatului obținut în alegerile parlamentare.

"Am văzut în aceste zile că a început, așa, o forfotă extraordinară. Se încearcă diferite formule politice și nu pot să vă ascund că am văzut și oficial, dar există și demersuri mai puțin oficiale prin care PNL încearcă să iasă din această situație ca urmare a rezultatului foarte prost pe care l-a obținut la alegeri. Se încearcă, din câte văd, agregarea unei majorități așa-numite de centru-dreapta. Spun așa-numite pentru că forțele componente nu pot fi definite în mod clar ca formațiuni de centru-dreapta. Numai dacă mă uit la USR, care este, după declarațiile președintelui acestei formațiuni, o grupare în care fiecare are o proprie partitură și propriile lui idei. Nu are niciun fel de ideologie și nu o spun neapărat în sens peiorativ, n-o spun cu malițiozitate. Asta este realitatea politică", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului.

Potrivit acestuia, ALDE nu a avut până la acest moment "contacte oficiale" cu liberalii. El a adăugat că PNL are nevoie "în primul rând de o clarificare politică, ideologică, pentru că acesta este și motivul pentru care a pierdut alegerile".

"Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL, dar v-am spus că am primit diverse semnale și am văzut diversele declarații de bunăvoință. Acum, în ceea ce privește PNL, senzația mea este că PNL încearcă să găsească o soluție prin care să iasă din încurcătură, dar astea sunt demersuri și jocuri politice. Eu cred că, înainte de aceste lucruri, mai importante sunt alte probleme și anume, înainte de a discuta cu o persoană, trebuie să vezi dacă ești compatibil cu ea, dacă îmbrățișezi aceleași principii și aceleași valori", a explicat liderul ALDE.

Tăriceanu a afirmat, totodată, că ALDE și PNL se află "pe poziții foarte îndepărtate".

"Sigur că o să spuneți, poate, o să dureze lucrul ăsta, că PNL o să-l facă la viitorul congres (o clarificare politică și ideologică — n.r.). Eu am îndoieli că-l va face și la congresul viitor, cel puțin acum ar fi trebui o lămurire ideologică, de principii. Ce valori susțin. Suntem aș spune pe poziții foarte îndepărtate unii de alții, așa cum s-a văzut în ultimii doi ani. Deci, numai că să facem o discuție ca să ne aflăm în treabă, vă spun că nu mă simt confortabil, atâta vreme cât văd că nu s-a schimbat nimic fundamental, ci totul este o încercare de a ieși din impas", a susținut președintele Senatului.

Întrebat dacă intenționează să preia conducerea PNL, Tăriceanu a replicat: "Nu știu cine vorbește (despre acest subiect — n.r.). Domnul Gerea nu a avut niciun mandat și eu am fost atent la ce a spus domnul Gerea. Nu a spus că aceasta ar fi vreo intenție. Speculații de genul ăsta se pot face".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Încep să răsufle detalii dintr-un dosar care va îngropa definitiv PSD! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

2 O caricatură cu fosta șefă a DNA, apărută în Bulgaria, face furori pe internet! De ce oare?

3 ALERTĂ / Fug șobolanii? De trei zile se toacă documente și se copiază contracte în mai multe ministere!

4 RECHIZITORIU O cârtiță le-a dat agenda cu contabilitatea paralelă a mafiei! Așa l-au prins procurorii DNA pe B…

5 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj