Tăriceanu și Dragnea, ATACURI la DNA în fața primarilor!

Tăriceanu și Dragnea, ATACURI la DNA în fața primarilor!

Tăriceanu și Dragnea au lansat luni noi atacuri la adresa DNA în fața primarilor! Este incredibil ce se întâmplă în aceste momente cu România!  Prezent la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, Tăriceanu i-a îndemnat pe primari să denunţe presiunile şi a acuzat instituţiile de forţă că blochează dezvoltarea României!

Tăriceanu, un nou atac la Justiţie: Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică a instituţiilor de forţă. Multe proiecte din planul local sunt blocate din cauza lor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni dimineaţă, că primarii din România nu pot să îşi desfăşoare activitatea şi să implementeze proiecte deoarece acestea ar fi „blocate din cauza instituţiilor de forţă“.

„Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică a instituţiilor de forţă împotriva instituţiilor alese prin vot“, a precizat preşedintele Senatului încă de la începutul discursului ţinut la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

„Obiectivul nostru e dezvoltarea României în ciuda frânei puse de instituţiile de forţă. Se tot vorbeşte de o prigoană împotriva primarilor. Multe proiecte din plan local sunt blocate din cauza instituţiilor de forţă.Dacă vă simţiţi hăuituiţi, dacă se fac presiuni, ieşiţi şi spuneţi public acest lucru“, completat Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta a punctat şi faptul că în România nu ar mai fi respectate drepturile omului şi cetăţeanului. „Eu am crezut că democraţia şi respectarea drepturilor şi libertăţilor au fost câştigate după căderea comunismului. Azi suntem în situaţia de a folosi o parte din energiile noastre pentru a recâştiga un bun pe care îl aveam deja“, a mai spus Tăriceanu.

Dragnea: De prea multe ori institutiile de control vin sa intrebe primarul de ce a facut drumul ala si nu celalalt drum

Un atac asupra primarilor este un atac asupra comunitatilor pe care le reprezinta, a declarat luni Liviu Dragnea, acuzand institutiile de control ca cerceteaza oportunitatea, nu legalitatea deciziilor alesilor locali.

"De prea multe ori, majoritatea institutiilor publice de control - Curtea de Conturi, parchete - au venit sa intrebe primarul de ce a facut drumul ala si nu celalalt drum", a afirmat liderul PSD la sedinta Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania.

Potrivit lui Dragnea motivarea CCR privind decizia in cazul anchetei Ordonantei 13 "statueaza o delimitare clara intre oportunitate si legalitate, nu e vorba numai de ministri aici, e vorba si de primari si alesi locali".

"Primarul trebuie sa raspunda doar in ce priveste legalitatea, nu trebuie sa fie controlat in ce priveste oportunitatea", a insistat liderul PSD, adaugand ca primarul este controlat prin vot.

Știre în curs de actualizare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /