Tăriceanu spune că principalul scop al vizitei sale la Palatul Victoria a fost de a o asigura pe Dăncilă de sprijinul ALDE

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că întâlnirea pe care a avut-o cu premierul la sediul Guvernului a avut în primul rând un scop politic şi anume să o asigure pe Viorica Dăncilă de tot sprijinul ALDE.

"Am avut o întrevedere cu doamna prim ministru la solicitarea mea cu un scop foarte precis - am fost să discut cu doamna Dăncilă în primul rând o chestiune de ordin politic şi anume să o asigur de tot sprijinul nostru ca partid, ca membru al coaliţiei, mă refer la ALDE, în această perioadă uşor tulbure, confuză, în care am văzut că abundă atacuri la adresa domniei sale, cereri de demisie şi aşa mai departe, am fost să discutăm şi să-i dau asigurările cu acest prilej că din punctul nostru de vedere în coaliţie se va bucura de tot sprijinul. De asemenea, în ceea ce priveşte soliditatea majorităţii parlamentare, i-am dat aceleaşi asigurări şi nu în ultimul rând i-am vorbit despre sprijinul instituţional în calitate de preşedinte al Senatului", a spus Tăriceanu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că a discutat cu premierul şi despre cele trei categorii mari de proiecte pe care Guvernul urmează să le propună în regimul de parteneriat public-privat: diferite tronsoane de autostradă, spitalele din reţeaua CFR şi Spitalul Republican din Bucureşti.

"Am discutat şi despre stadiul proiectului de ordonanţă privind achiziţiile publice, am înţeles că va fi mâine (joi - n.r.) discutat şi aprobat în şedinţa de Guvern, ştiam de ordonanţa de urgenţă referitoare la parteneriatul public-privat care a fost trimisă la Parlament şi care va intra în dezbaterea noastră cât mai curând. Aceste demersuri se înscriu în eforturile pe care Guvernul le face pentru a accelera volumul de investiţii şi numărul de proiecte care sunt lansate în derulare, având în vedere că până în momentul de faţă toate procedurile, că vorbim de parteneriat public-privat, că vorbim de achiziţii publice, toate procedurile sunt extrem de complicate, de greoaie şi consumă enorm de mult timp, lucru care sigur că face ca aceste proiecte să intre în lucru cu mare întârziere după ce se ia decizia politică de realizare a lor", a menţionat el.

Tăriceanu a adăugat că la întâlnirea cu premierul, care "a fost o foarte agreabilă", a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

"Mersul meu la Guvern nu este că nu aveam unde să ne întâlnim. Acest demers are o încărcătură simbolică, am vrut să arăt din partea noastră primului ministru că are acest suport necondiţionat. (...) Cu această ocazie am ţinut să o felicit pe doamna Dăncilă pentru seriozitatea abordării, pentru modul corect în care se comportă Guvernul în raport cu cetăţenii şi în cadrul Guvernului - relaţiile dintre primul ministru şi miniştrii din ALDE", a arătat Tăriceanu. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul