Ţările de Jos: Cinci arestaţi după ce un protest împotriva restricţiilor anti-coronavirus a degenerat

Ţările de Jos: Cinci arestaţi după ce un protest împotriva restricţiilor anti-coronavirus a degenerat

Cel puţin cinci protestatari au fost arestaţi la Haga după ce o demonstraţie împotriva restricţiilor legate de limitarea răspândirii COVID-19 a devenit violentă vineri seară, informează agenţia de ştiri ANP, preluată sâmbătă de dpa.

Demonstranţii sunt acuzaţi că au aruncat cu pietre şi artificii în agenţii de poliţie şi că au ignorat instrucţiunile poliţiei în timpul manifestaţiei, care a fost în cele din urmă dispersată de poliţişti care au utilizat tunuri cu apă.

Protestele au început la puţină vreme după ce premierul Mark Rutte a anunţat o serie de noi restricţii, menite să dureze trei săptămâni, şi care au rolul să încetinească răspândirea coronavirusului, care este în creştere în Ţările de Jos.

Oficialii susţin că restricţiile asupra întrunirilor publice şi mişcării în spaţiile deschise sunt necesare din cauza ratelor de infectare mari şi a faptului că sistemul sanitar începe să devină copleşit.

De sâmbătă, restaurantele şi supermarketurile se vor închide la ora 20.00, în timp ce alte magazine vor fi deschise doar până la 18.00.

Oamenilor li s-a spus că trebuie să păstreze o distanţare fizică de 1,5 metri între ei pentru a reduce la minim riscul răspândirii COVID-19, iar evenimentele sportive vor avea loc fără spectatori, inclusiv meciul de marţi din preliminariile Cupei Mondiale între Olanda şi Norvegia.

Ţările de Jos începuseră să renunţe la restricţiile legate de COVID-19 în luna septembrie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”