Ţările de Jos: Poliţia a întărit dispozitivul de protecţie a ministrului sănătăţii, ţinta unor ameninţări

Ţările de Jos: Poliţia a întărit dispozitivul de protecţie a ministrului sănătăţii, ţinta unor ameninţări

Poliţia olandeză a întărit dispozitivul de protecţie a ministrului sănătăţii, Hugo de Jonge, după câteva incidente în care acesta a fost ameninţat în preajma locuinţei sale din Rotterdam, transmite vineri dpa.

Vineri, la locul respectiv a fost instalat un post mobil de poliţie cu câteva camere de supraveghere, a relatat agenţia ANP.

Măsura se numără printre cele 'vizibile şi invizibile' luate pentru a-l proteja pe politicianul de centru-dreapta, în vârstă de 54 de ani, care deţine şi funcţia de vicepremier.

Adresa privată a ministrului de Jonge circulă de ceva vreme pe reţelele sociale. Recent, un pachet suspect a fost găsit în faţa casei sale, însă nu s-a dovedit periculos.

Ulterior, un bărbat mascat a postat o înregistrare video în care apărea în faţa casei ministrului, suna la interfon şi cerea să vorbească cu de Jonge despre măsurile luate de guvern împotriva coronavirusului. Bărbatul a fost arestat de poliţie.

În Ţările de Jos a intrat în vigoare un lockdown strict, cu închiderea tuturor magazinelor şi serviciilor neesenţiale, cu câteva zile înainte de Crăciun. Guvernul a justificat această măsură prin necesitatea de a preveni ca spitalele să fie copleşite de pacienţi infectaţi cu noua variantă Omicron a coronavirusului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /